Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Op deze site vind u de spelregels per gemeente, een lijst met intermediairs per gemeente en natuurlijk onze laatste nieuwsberichten!

Wilt u intermediair worden? Of wilt u als intermediair een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur?
Ga dan naar allekinderendoenmee.nl

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Rotterdam

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Rotterdam

Deze gemeenten doen mee

Download
Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Volg Jeugdfonds Sport Zuid-Holland op
Volg Jeugdfonds Cultuur Zuid-Holland op

Contactgegevens

Coördinator(en): Stefan Hagebeek. Linda Hoogervorst & Dylan Berkemeier
Email: zuid-holland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 0174-244940
Adres: Arckelweg 30, 2685 SN Poeldijk
Donaties op: NL61 RABO 0300 0054 07
KvK nummer: 27272555
RSIN nummer: 814875889

Coördinator(en): Stefan Hagebeek, Linda Hoogervorst & Dylan Berkemeier
Email: zuid-holland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 0174-244940
Adres: Arckelweg 30, 2685 SN Poeldijk
Donaties op: NL61 RABO 0300 0054 07
KvK nummer: 27272555
RSIN nummer: 814875889


Bent u al intermediair?

Log in

Nieuws

Partners

Bestuur

Margriet Gersie (Voorzitter), Chris van Staalduinen (Penningmeester), Jan Willem Wigt (Bestuurslid), John van den Berg (Bestuurslid), Jan Waaijer (Vice-Voorzitter), Lonneke Tax (Bestuurslid)

Intermediairs per gemeente

Ouders en/of verzorgers kunnen zelf geen aanvraag indienen. Alleen intermediairs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen dat. Dit zijn bijvoorbeeld een leerkracht op school, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, maatschappelijk werker of een ander professional uit het sociale domein. Al deze personen zijn of kunnen intermediair worden.

Heeft u als ouder goed contact met een professional in uw omgeving en wilt u een aanvraag indienen? Vraag dan of diegene u kan helpen! Hij of zij kan zich als intermediair aanmelden via www.allekinderendoenmee.nl.

Hieronder staat per gemeente een lijst van intermediairs die toestemming hebben gegeven om op deze website te staan:

Capelle aan den IJssel Delft Hillegom Hoeksche Waard Kaag & Braassem Katwijk Krimpenerwaard Lansingerland Leiden Leiderdorp Lisse Maassluis Midden-Delfland Nieuwkoop Nissewaard Noordwijk Oegstgeest Pijnacker-Nootdorp Schiedam Teylingen Vlaardingen Zoeterwoude Zuidplas Niet aangesloten gemeenten

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: De spelregels kunnen per gemeente verschillen

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator. (0174-244940 / zuid-holland@jeugdfondssportencultuur.nl)

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te sporten.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen.