Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 11 april 2024

Intermediairs

Intermediair Vincent: ‘Verbinding door beweging’

Ontmoet Vincent Kroeze, een dynamische beweegcoach die zich inzet voor de inwoners van Schiedam. Vincent werd geïnspireerd om beweegcoach te worden tijdens zijn studie Sport en Bewegen aan het Albeda Sport College in Rotterdam. Met die basis begon zijn avontuur als beweegcoach bij Team Sportservice Schiedam. Dat is niet alles – Vincent is ook betrokken intermediair bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland. Als intermediair geeft hij kinderen uit gezinnen met minder geld, de kans om mee te kunnen doen aan sport- of cultuuractiviteiten. Door zijn inzet en betrokkenheid komen Schiedamse inwoners in beweging en krijgt iedereen de kans om mee te doen!

Intermediair Vincent: 'Verbinding door beweging'

Persoonlijk contact is voor Vincent enorm belangrijk. “Ik probeer het sportaanbod af te stemmen op de wensen en behoeften van de inwoner. Ik zoek een passende sport en geef tips. Mensen  kunnen dan bijvoorbeeld proeflessen volgen of een sportbuddy zoeken zodat zij samen kunnen sporten, zich aan elkaar kunnen optrekken en zo de verbinding versterken.

Kinderen kansen geven

Vincent is intermediair bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarmee vervult hij een cruciale rol bij het mogelijk maken dat ook kinderen uit gezinnen met weinig geld mee kunnen doen. Vincent doet een aanvraag om een bijdrage, Het Jeugdfonds betaalt vervolgens de club! Vincent: “Ik heb nauw contact met het Jeugdfonds. We bespreken de aanvragen en zo nodig geef ik extra informatie.” Een belangrijk onderdeel van mijn werk is samenwerken met sportclubs, cultuurcentra en sociale organisaties in de omgeving. Ook  houd ik hij contact met Schiedamse gezinnen waarvoor ik een aanvraag heb ingediend.”

Meedoen is belangrijk

Vincent merkt in zijn dagelijkse werkzaamheden hoe belangrijk het is om mee te kunnen doen met sport of cultuur. Voor kinderen is het een stukje ontspanning, maar het is ook belangrijk voor de ontwikkeling. “Kinderen leren zichzelf kennen, komen in contact met andere kinderen en krijgen normen en waarden mee. Daarom is het cruciaal dat zij al op jonge leeftijd meedoen met sport- en cultuuractiviteiten,” benadrukt Vincent. “Elk kind is anders en leert zichzelf kennen, doordat hij of zij de kans krijgt om mee te doen.”

De impact van het Jeugdfonds

Vincent heeft al veel mooie ervaringen opgedaan in zijn rol als intermediair. Hij vertelt over een gezin dat de Nederlandse taal niet zo goed machtig was. “Ik ben het gesprek aangegaan met de kleuterjuf, kinderfysiotherapeut en de moeder. Het doel was ervoor te zorgen dat het kind, dat in groep 2 van de basisschool zat, deel kon nemen aan zwemles. Zwemvaardigheid is belangrijk voor kinderen in Schiedam, niet alleen voor hun fysieke gezondheid en veiligheid, maar ook als een waardevolle levensvaardigheid. Het kind heeft uiteindelijk een zwemdiploma behaald met behulp van het Jeugdfonds. Zo kan ik echt het verschil maken voor gezinnen uit Schiedam!”

Word ook intermediair

Word een krachtige schakel in de levens van kinderen en help ze deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Als intermediair ben jij een tussenpersoon die op de hoogte is van de situatie van een gezin. Ben jij een leerkracht, buurtsportcoach, professioneel hulpverlener? Of ben je op een andere manier professioneel betrokken bij gezinnen en wil je een positief verschil maken in het leven van kinderen?

>> Meld je dan aan als intermediair

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.