nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 27 september 2021

Scholen Schiedam zetten zich in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

In samenwerking met basisscholen is de gemeente Schiedam, met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stroomopwaarts, gestart met een grote campagne voor ouders met weinig geld. De boodschap? “Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaalt!” Woensdag 22 september gaf wethouder sport Antoinette Laan het startschot voor de campagne, op de basisschool Het Startblok door een schoolpakket te overhandigen aan de directeur Walter Konings.

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en de sportvereniging. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Scholenpakket

Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente Schiedam, Stroomopwaarts en het Jeugdfonds  willen daar graag verandering in brengen. Daarom ontvangt iedere school een pakket met communicatiemiddelen om ouders te informeren over het Jeugdfonds.  Jan Waaijer, bestuurslid Jeugdfonds: “In het pakket zitten flyers voor ieder kind op school. Zo hopen we in samenwerking met de scholen alle ouders in Vlaardingen te bereiken.”

Op onze website  www.stroomopwaarts.nl/kinderen  vindt u meer informatie over de overige kind regelingen.

Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen.

Ja, ik wil een aanvraag doenLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.