nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen pagina

Groningen | 3 oktober 2018

Samenwerking FC Groningen en Jeugdfonds Sport

FC Groningen heeft vanaf het seizoen 2018/2019 een samenwerkingsverband met het Jeugdfonds Sport. Via FC Groningen kan het Jeugdfonds Sport een groot aantal mensen bereiken en daarmee kinderen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de meer dan tweehonderd partnerverenigingen in het amateurvoetbal, die via de Trots van het Noorden zijn aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen. Daarnaast zal het Jeugdfonds Sport bij diverse activiteiten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij duidelijk zichtbaar zijn. Net als tijdens de thuiswedstrijden of andere evenementen binnen het Hitachi Capital Mobility Stadion, waar het logo van het Jeugdfonds Sport te zien zal zijn.

Samenwerking 
Voor het Jeugdfonds Sport is samenwerking met diverse partners heel belangrijk. Op deze manier worden er meer kinderen geholpen en wordt de verantwoordelijkheid voor een groep kwetsbare jongeren breed gedragen. Door een samenwerking met FC Groningen aan te gaan, kan Jeugdfonds Sport meeliften op het grote bereik dat FC Groningen heeft in de stad, maar ook in de regio.

Afgelopen week werden alle intermediairs van het Jeugdfonds Sport op uitnodiging van FC Groningen ontvangen in het stadion. Na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Hans Nijland (alg. directeur FC Groningen), Mick Duzink (manager maatschappelijke projecten) en Tjeerd van Dekken (voorzitter Jeugdfonds Sport Groningen) werd een wedstrijd bijgewoond.

Net als het Jeugdfonds Sport vindt FC Groningen het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om te sporten. Het is niet alleen gezond voor lichaam en geest, sporten bij een vereniging helpt kinderen ook in de sociale ontwikkeling. Samen leren winnen en verliezen, respect tonen naar elkaar en op een goede manier leren samenwerken. FC Groningen zet zich daar met het Jeugdfonds Sport graag voor in. Samen werken we aan een mooiere toekomst voor kinderen en dus voor een mooiere samenleving.

Ga naar Elk Kind Kan!

Ga naar de Meet & GreetLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.