nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 9 juni 2021

Rapworkshop van Jermain Bridgewater op Taalcentrum Het Element

Maandag 7 juni kreeg groep L van Taalcentrum Het Element in Amersfoort een rapworkshop van Jermain Bridgewater. Zij zijn de gelukkige winnaar van een actie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht waarbij schoolklassen zich konden opgeven om een Meet & Greet en demonstratie te winnen van een van de ambassadeurs van het fonds.

Elk Kind Kan!

De Meet & Greet is onderdeel van de campagne ‘Elk Kind Kan!’. Daarin maakte het Jeugdfonds Sport & Cultuur de afgelopen maanden duidelijk dat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur. Geldzorgen hoeven geen drempel te zijn voor ouders. De campagne maakt leerkrachten, gymdocenten en andere medewerkers in het basisonderwijs bewust van de hulp die het fonds kan bieden.

Ritme, rijmen en rappen

Jermain begint de rapworkshop met vertellen over de geschiedenis van rap en de diverse stijlen. Ook laat hij wat van mijn eigen werk horen. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het tellen in maten en de kunst van het rijmen. Aan het einde van workshop maken ze onder leiding van Jermain een heuse rap met als thema ‘Vakantie’. De kinderen waren heel enthousiast en hebben volgens Jermain echt talent.

Taalontwikkeling is belangrijk

Taalcentrum Het Element is een school voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die nog maar net in Nederland zijn en nog niet goed Nederlands spreken. ‘Taalontwikkeling is voor deze leerlingen het belangrijkste’, aldus docent Alwin Braal. ‘Sinds een aantal jaar ben ik intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. Je ziet dat kinderen enorm veel baat hebben om te kunnen sporten of naar muziekles te gaan. Op de club of vereniging wordt Nederlands gesproken. Zo krijgen ze de taal nog sneller onder de knie.’

Iedereen moet mee kunnen doen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Dat betekent dat ook steeds meer ouders het lidmaatschap van de sportclubs en cultuurlessen van hun kinderen niet meer kunnen betalen. En dat terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële stress juist zoveel baat hebben bij een uitlaatklep. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen blijven doen.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.