nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 25 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Start nieuwe schooljaar
Het nieuwe schooljaar is begonnen! Dat betekent ook dat kinderen weer naar sport en cultuurverenigingen gaan. Onze visie is: alle kinderen en jongeren in Almere moeten kunnen meedoen aan sport of cultuur. Help jij ons dit te realiseren?

Kom in actie voor het Jeugdfonds! Met ons kant-en-klare sponsorlooppakket, een flessen ophaalactie, een bakwedstrijd of een kinderkunstveiling kun je aan de slag. Alles is mogelijk. Via onze website www.mijnjeugdfondsactie.nl kun je een actiepagina aanmaken en voorbeelden vinden om van de actie een groot succes te maken! De opbrengsten, groot en klein, zetten wij direct in om de kinderen te helpen. Let er wel op dat je bij het starten van een actie Almere invult als gemeente waarvoor de actie is gestart.

Nieuwe Coördinator in Almere
Gezien onze huidige coördinator Yvonne Wolff minder gaat werken, heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere er sinds 1 augustus een nieuwecoördinator erbij! Lindy Heijmering komt het team
versterken. Zij is geboren en getogen in Almere en heeft vroeger van haar vijfde tot eenentwintigste gekorfbald bij EKVA. Wij zijn blij dat wij nu twee coördinatoren in ons team hebben, zodat wij nog meer kinderen in Almere mee kunnen laten doen met sport- en cultuuractiviteiten!

Kies een club
De landelijke campagne Kies een Club is maandag 4 september gestart. Ouders kunnen zelf een aanvraag voor hun kind indienen voor een sport of cultuur activiteit via kieseenclub.nl. Deze campagne wordt gepromoot via social media, maar ook zijn er posters bij Scapino en supermarktketen Dirk. Tot nu toe (meting 25-9-2023) hebben we al meer dan 30 aanvragen binnengekregen. Help jij ons mee ouders hier op te wijzen? Alvast bedankt voor je hulp!

Logo Jeugdfonds op sporttenue hockeyteam
Een hockeyteam bij de Almeerse hockeyclub draagt dit seizoen een nieuw sporttenue met het logo van het Jeugdfonds Sport & Cultuur erop. Onze partner The Hockey Centre draagt de zorg voor het afdrukken van de kleding. Wij zijn heel blij en trots op dit initiatief. Wij wensen het team meisjes M0140-1 veel succes toe dit seizoen!

Wil je ook het logo van het Jeugdfonds drukken op jouw tenue? Neem dan contact met ons op! (Let op: het fonds heeft niet de middelen om dit zelf te financieren).

Nieuwe partners
Wij hebben op onze website nieuwe partners toegevoegd! Daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. Wij willen the Hockey Center voor sport-materialen, de nieuwe Bibliotheek, PrizDanz Studio en Sens Online Solutions bedanken voor deze nieuwe samenwerking!

Almeerse Cultuur Proeverij
De nieuwe Bibliotheek (centrum) gaat i.s.m. het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere op zaterdag 23 september van 12.00 – 16.00 uur een informatiemarkt organiseren in de Bibliotheek. De volgende organisaties presenteren zich aan de kinderen: CKV, Scouting Cornelis Lelygroep, Moves Dansschool, Yoga Centrum Oosterwold, Drumschool de Batterij, Cellobration, De Vioolsleutel, Het strijkersatelier en het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere.

Kinderen kunnen zich via deze website aanmelden voor het evenement. Promoot dit evenement binnen je netwerk!

Spelregels 2022/2023 – toevoeging
Op onze website vinden jullie de spelregels van 2023 die voor gemeente Almere vanaf heden gelden. De spelregels voor zwemmen zijn nu te vinden in een apart document. Er is daarnaast een toevoeging ten opzichte van de spelregels van 2022 en die tot op heden gebruikt werden. Het JFSCA vergoedt nu ook de contributie voor kinderen van wie de ouders een lopende schuldenregeling hebben bij PLAN-groep of Maatwerk OSS van de Schoor of voor kinderen van wie de ouders een gezamenlijk inkomen hebben boven de 120% van het sociaal minimum, maar die in 2023 door de inflatie en/of hoge energiekosten (tijdelijk) onvoldoende financieringsmogelijkheden voor sport/zwem/cultuuractiviteiten hebben. Indien je hulp nodig hebt als intermediair om te kunnen bepalen of kinderen daadwerkelijk recht hebben op een aanvraag, kun je de ouders doorverwijzen naar de organisatie Als ik later groot ben.

Wist u dat er een Toolkit bestaat?
Vanuit de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere verwachten wij dat het Jeugdfonds zichtbaar aanwezig is op je locatie, website en/of in de nieuwsbrieven. Hiervoor is er een Toolkit beschikbaar die je vindt op onze website.

https://jeugdfondssportencultuur.nl/wooer-wie/voor-intermediairs
https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/toolkit/

Mailadres van de organisatie, school of aanbieder.
Een nieuw seizoen betekent wellicht voor sommige van jullie een andere baan of functie. Stuur een mail naar almere@jeugdfondssportencultuur.nl om je oude mailadres om te laten zetten.
TIP is om 1 mailadres per organisatie aan te gaan vragen i.p.v. een mailadres op naam. Bijvoorbeeld jeugdfondssportencultuur@ambulantehulpverlening.nl of jeugdfondssportencultuur@demeergronden.nl Door deze aanpassing van mailadres kan iedereen bij de aanvraag bij ziekte, vakantie of vertrek.

Meer informatie
Wij vragen jullie vanaf heden e-mails die bestemd zijn voor de coördinatoren Yvonne Wolff en Lindy Heijmering te sturen naar: coordinator.almere@jeugdfondssportencultuur.nl.

Voor aanvullende informatie over een aanvraag- en facturatievragen kun je contact opnemen met de Backoffice. Deze is bereikbaar via almere@jeugdfondssportencultuur.nl Of 06-20074161 ma t/m vrij. van 9.00-12.30 uur.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.