nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 23 november 2021

Nieuwsbrief november 2021

Zwemdiploma’s

Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook van levensbelang in een land vol water. Wil je graag dat je zoon of dochter op zwemles gaat, maar is er geen geld om de lessen te betalen? Wij helpen! Wij betalen voor kinderen het lesgeld voor zwemlessen als er thuis niet genoeg geld is.

Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere is het mogelijk voor kinderen vanaf 5 jaar om op zwemles te gaan om het diploma A te halen, met diplomagarantie. De diplomagarantie vervalt als het kind meer dan 5 lessen mist. Deze aanvraag kan eenmalig gedaan worden voor een periode van 14 maanden, bij de volgende zwembaden: zwemschool Aquayara, zwemschool Van Rheenen Sport, Optisport Almere Poort, De Vrijbuiter, Almere-Stad en zwemschool Mineraalbad. Bij de volgende zwembaden is er geen diplomagarantie, maar kan er per jaar een aanvraag worden ingediend: zwemvereniging de Watervrienden en zwemvereniging de Reddingsbrigade.

Nogmaals een herhaling van de uitleg om een zwemaanvraag door de Intermediair aan te vragen:

  1. De aanvraag voor een zwembijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, het Poorthuis, Els Wensjes of medewerker sociaal wijkteam;
  2. Ouders schrijven hun kind in bij het zwembad en betalen het inschrijfgeld van €25,-.
  3. De intermediair doet, in overleg met de ouders een aanvraag. In het motivatieverzoek wordt al een toelichting gegeven of het kind is ingeschreven, en bij welk zwembad;
  4. De aanvraag staat in de zwemcheck om door de zwemaanbieder goedgekeurd te worden.
  5. De intermediair hoort binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en bericht de ouders hierover.
  6. Na goedkeuring melden de ouders zich bij het zwembad met de goedkeuringsbrief, en wordt afgestemd wanneer er gestart kan worden met zwemles.

Download hier ons Zwem-ABC

Rondkomen in Almere

Als jij een laag inkomen hebt, kan het moeilijk zijn om rond te komen. De gemeente Almere en andere organisaties in de stad kunnen daarbij helpen. Niet alleen met geld, maar ook met advies, hulp en activiteiten. Daarvoor is een folder opgesteld. In deze folder lees je wat je kunt krijgen en wat je kunt doen. En wie daarbij kan helpen.

Ga naar de folder

2- tot 4-jarigen

Het is nog steeds ook mogelijk om een aanvraag te doen voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud! Vind jij het belangrijk dat je baby, peuter en kleuter beweegt, maar kun je de sportclub of zwemschool niet betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt dan de contributie of het lesgeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Bewegen is goed voor iedereen. Ook voor baby’s, peuters en kleuters. Jong geleerd is oud gedaan! Bewegen draagt bij aan goede motorische en sociale ontwikkeling van kleine kinderen. Het is een uitlaatklep, ze kunnen hun energie kwijt en leren vaardigheden als wachten op je beurt en samen spelen. Er zijn genoeg mogelijkheden voor baby’s, peuters en kleuters van 2 tot 4 jaar: voetbal, korfbal, babyzwemmen, peuterdans, peutergym, tuimeljudo, het Nijntje Beweegdiploma – noem zo maar op. In november start EKVA met nieuwe lessen van de Kangoeroe Klup. Deze kun je bekijken via de onderstaande link waar nog meer aanbod voor kinderen 2-4 jaar is te vinden.

Ga naar het aanbod voor 2- tot 4-jarigen

All-inclusive lidmaatschap FRTC Almere

Wij zijn verheugd u te vertellen over het all-inclusive lidmaatschap dat wij aanbieden in samenwerking met FRTC Almere. FRTC Almere is een fietsclub in Almere. FRTC Almere biedt een all-inclusive lidmaatschap van €300 aan aan kinderen die via het Jeugdfonds lid willen worden.

Leuk nieuws van Almere City FC

Ken jij iemand die ontzettend van voetballen houdt, maar waar thuis geen geld is voor trainingen bij een voetbalclub? Doe dan via een intermediair een aanvraag voor voetbaltraining bij Almere City FC. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt dan de contributie. In ruil daarvoor ontvangt het kind training en eventueel voetbalkleding en -spullen.

Meer informatieLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.