nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 23 maart 2021

Nieuwsbrief Elk Kind Kan campagne

Schoolcampagne Elk Kind Kan!

Jij hebt hart voor kinderen. Je weet hoe belangrijk het is dat iedereen gelijke kansen heeft. Maar dat is niet altijd zo. Niet elk kind kan aan voetbal, judo, dans of muziek doen. Terwijl dat zó belangrijk is – zeker nu! Dat willen we veranderen. Zodat elk kind kan leren winnen en verliezen, bewegen, vriendjes maken en zelfvertrouwen krijgt.

Door corona is er veel veranderd. Het aantal gezinnen met financiële problemen groeit. Ook kinderen voelen die druk en spanning. Juist nu zou een uitlaatklep – naar het voetbalveld bijvoorbeeld – fijn zijn. Daar kunnen ze hun emoties kwijt en vinden ze afleiding.

Maar niet in elk gezin is daar geld voor. Gemiddeld zitten er in elke klas 2 à 3 kinderen bij wie thuis geen geld is voor een voetbalclub, turnen of zang-, dans- of musicalles. Wij vinden – net als jij – dat élk kind de kans moet krijgen bij een sportclub te gaan of aan een culturele activiteit mee te doen. Zodat elk kind kan leren dansen. Elk kind kan leren turnen. Elk kind kan leren optreden, scoren, samenwerken en volhouden. Wij kunnen helpen door de contributie of het lesgeld te betalen. Daarmee maken we echt verschil!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharon Doorson

Sharon Doorson kennen we onder andere van Popstars, The Voice of Holland en Dance Dance Dance. Nu heeft zij sinds een paar maanden haar eigen zangschool in Almere: Talentcrib! Met deze zangschool wil ze jongeren laten inzien dat ze alles kunnen bereiken wat ze maar willen, als ze maar in hun eigen talent durven te geloven.

Sharon Doorson: “Als ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere hoop ik iets terug te kunnen doen voor jongeren. Het is zo belangrijk jongeren in zichzelf te laten geloven. Of het nu door sport of cultuur is, dat maakt niet uit. Het initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur om zo kinderen te helpen zichzelf te ontwikkelen, daar sta ik 100% achter en wil ik me graag voor inzetten.”

Foto: Alvin de Brabander

Remy Bonjasky

Remy Bonjasky is een voormalig kickbokser. Op zijn zeventiende maakte hij kennis met de vechtsport. Sindsdien heeft hij verschillende grote prijzen gewonnen. In 2003, 2004 en 2008 won hij de felbegeerde K-1 World Grand Prix-titel.

In 2010 opende Remy de ‘Bonjasky Academy’ in Almere, om iedereen de kans te geven om op een verantwoorde manier met de sport om te gaan en kickboks op een professionele manier te leren beheersen. Voor de jeugd heeft Remy een speciaal programma ontwikkeld, het Champsprogramma. Vele kinderen vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur trainen bij de Bonjasky Academy. Als ambassadeur voor de campagne ‘Elk Kind Kan’ draagt Remy zijn steentje bij voor Almeerse kinderen.

Winactie: Win een Meet & Greet!

Hoe cool zou dat zijn: een Meet & Greet met Sharon Doorson of Remy Bonjasky voor jouw klas? Misschien wel live bij jou op school … Doe mee aan de winactie!

Sharon Doorson en Remy Bonjasky zijn ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en trakteren jullie graag op een leuke zangles of een kickboksdemonstratie. Doe jij ook mee aan de winactie voor je klas? Opgeven kan heel eenvoudig via deze link. Wie weet sta jij binnenkort samen met jouw klas te zingen met Sharon Doorson of te kickboksen met Remy Bonjasky. Hoe vet is dat!

We mogen weer!

We mogen eindelijk weer sporten! Buiten kan er weer gesport worden zonder dat er anderhalve meter afstand gehouden hoeft te worden. De competitie ligt nog wel stil. Helaas zijn binnensporten tot in ieder geval 20 april niet toegestaan. Wij hopen dat dit binnenkort ook weer kan, zodat kinderen weer lekker kunnen bewegen!

We zien dat er de laatste tijd steeds meer cultuuractiviteiten aangevraagd worden. Hier zijn wij ontzettend blij mee! Wij hopen dat er de komende tijd nog veel meer cultuuractiviteiten aangevraagd worden.

Ken jij kinderen die heel graag zouden willen sporten, maar waarbij je ziet dat de ouders daar niet de middelen voor hebben? Meld je dan aan als intermediair. Als intermediair ben je de verbindende schakel. Je kunt simpel en snel online een aanvraag bij ons doen via deze link. Of kinderen willen voetballen, gitaar spelen, hockeyen of hiphoppen maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of culturele instelling betaald.

 

 

 

 

 

 

Nieuwe spelregels

Het bestuur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere is verheugd om u te vertellen dat de spelregels voor het doen van een aanvrag zijn aangepast.

Van diverse sport- en cultuuraanbieders hebben wij verzoeken gekregen om aandacht te besteden aan de vergoedingen die sinds 2017 niet meer zijn aangepast. Met de gemeente zijn wij overeengekomen om deze aanpassing 1 april 2021 in te kunnen laten gaan.

De belangrijkste verandering is dat de vergoeding van Sport en Cultuur aanvragen is verhoogd naar een nieuw maximaal te factureren bedrag van de contributie.

U kunt de nieuwe spelregels vinden op onze website.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.