nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 25 juni 2021

Meet & Greet met ambassadeur Remy Bonjasky

Het was een super spannende dag voor de leerlingen van groep 6B van OBS Het Avontuur. Op 24 juni kwam ambassadeur Remy Bonjasky namelijk langs bij hen langs voor een Meet & Greet. Deze Meet & Greet is onderdeel van onze Elk Kind Kan campagne, waarbij leerkrachten, gymdocenten en andere schoolmedewerkers bewust worden gemaakt van de mogelijkheden vanuit het fonds voor de leerlingen uit gezinnen die het financieel lastig hebben.

De sfeer in de klas was gezellig en druk. De kinderen waren onrustig van de spanning en konden niet wachten om Remy te ontmoeten. ‘s Ochtends, voordat de kinderen naar school kwamen, wisten zij nog van niets. Het was een verrassing voor de klas, geregeld door de moeder van Isra. Vóór het rekenen kregen de kinderen te horen dat de enige echte Remy Bonjasky over een uur hún klas zou bezoeken. Super spannend natuurlijk, dus van dat rekenen is niks meer terecht gekomen. De kinderen hielden het niet meer van de spanning.

Voordat Remy langs kwam, kregen de kinderen eerst nog wat informatie. Want wie is Remy nou eigenlijk en wat doet hij precies? Aandachtig keken de kinderen naar een video waarin zij Remy in actie zagen komen. De kinderen vonden het super interessant en waren ontzettend onder de indruk van de kracht van Remy. Ook is er natuurlijk even verteld over het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wie zijn wij en wat kunnen wij precies voor jou betekenen? De kinderen kregen een leuke folder en een mooie kaart die zij thuis konden laten zien.

Toen was het tijd voor de echte Meet & Greet. Stiekem vonden de kinderen het wel een beetje spannend dat er een echte bekende Nederlander naar hun school kwam. Gelukkig was daar tijdens de Meet & Greet niks meer van te merken! De kinderen hebben Remy Bonjasky het hemd van het lijf gevraagd. Ze zijn er achter gekomen wat Remy’s beste wedstrijd was, maar ook wie zijn moeilijkste tegenstander was en welke sporten Remy nog meer allemaal heeft gedaan. Wisten jullie dat Remy ook een aantal salsalessen heeft gevolgd? Er zijn super veel leuke vragen gesteld.

Toen was het tijd om ook nog een beetje te bewegen. Een echte kickboksclinic van Remy Bonjasky kon natuurlijk niet ontbreken. Remy heeft de kinderen een aantal basisstoten geleerd en ze hebben samen even geoefend. Ook heeft hij de kinderen goed op het hart gedrukt dat respect in de vechtsport ontzettend belangrijk is en dat zij deze stoten nooit ergens anders mogen gebruiken dan in de ring. Heel belangrijk natuurlijk!

Wij vonden de Meet & Greet zeker geslaagd! De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin gehad en hebben echt een unieke ervaring meegemaakt. Wij willen Remy van harte bedanken voor zijn enthousiasme!

Ben jij werkzaam op een school? Bekijk dan wat jij kunt doen om kinderen uit gezinnen met geldzorgen te helpen:

Zorg ervoor dat ‘Elk Kind Kan!’Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.