nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 21 november 2019

Marije Joling ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Marije Joling is onze nieuwe, enthousiaste ambassadeur. Sporten betekent veel voor oud-schaatsster Marije. “Sporten is vrijheid, buiten zijn, ik haal er veel energie uit om met mijn lichaam bezig te zijn”.

De 30-jarige allrounder werd in 2010 in het gewest Drenthe opgepikt door oud-wereldkampioene Renate Groenewold. Ze reed in dat seizoen haar eerste wereldbekerwedstrijden. Hoogtepunten in haar carrière waren de bronzen medaille op het WK afstanden op de 3.000 meter in 2015. Op hetzelfde toernooi won ze zilver op de ploegenachtervolging. Ook won ze verschillende medailles bij wereldbekerwedstrijden. In 2017 werd ze nog Nederlands kampioene allround en uitgeroepen tot sportvrouw van Drenthe.

Sport en bewegen

Haar lerarenopleiding aan de PABO rondde ze nooit af. In de toekomst wil ze graag iets met sport en bewegen blijven doen. “Ik moet gaan ontdekken wat ik leuk vind. Vorige week gaf ik nog een mountainbike-clinic en ik merk dat ik daar energie van krijg. We zullen zien wat het wordt.”

Als ambassadeur hoop ik eraan bij te dragen dat het fonds een grotere bekendheid krijgt en dat meer kinderen de kans krijgen te ervaren wat sporten je kan brengen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Marije wil graag sport voor iedereen mogelijk maken. En dan vooral voor kinderen die niet snel de kans krijgen lid te worden van een sportclub omdat hun ouders het niet kunnen betalen.“Sport heeft me heel veel gebracht. Dat gun ik ieder kind.

Lees ook het interview met Marije: “Sporten is vrijheid”

Op Instagram heeft Marije een leuke winactie namens het Jeugdfonds Sports & Cultuur Drenthe:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marije (@marijejoling) op

In 2018 hebben 3.340 kinderen in Drenthe iets aan sport en cultuur kunnen doen via Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.