nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 8 juli 2021

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is hét goede doel van Team Jumbo-Visma.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is hét goede doel van Team Jumbo-Visma, de gecombineerde wieler- en schaatsploeg.

Het is dGoede doel Jumboe ploeg van de schaatsers Sven Kramer, Antoinette de Jong, Kai Verbij, Patrick Roest en Dai Dai N’tab. Tot het wielerteam behoren Tom Dumoulin, Wout van Aert, Primoz Roglic en Steven Kruiswijk. Ook Marianne Vos, die zondag 4 juli haar 29-ste etappe won in de Giro Donna, maakt deel uit van Team Jumbo-Visma.

Op dit moment, tijdens de weken van de Tour de France, is het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught het goede doel van vier supermarkten van de Jumbo in onze regio: Jumbo Rosmalen Harry Coppensstraat, Jumbo Vught Vughtse Hart, Jumbo Den Bosch Hofvijver en  Jumbo Den Bosch De Rompertpassage. Klanten kunnen hun bonnetje met statiegeld schenken aan het Jeugdfonds.

Alle kinderen doen mee!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught betaalt contributie of lesgeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om aan sport en cultuur te doen. In sommige gevallen worden ook materialen betaald, zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

In de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught groeien 3.200 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. Daardoor is er te weinig geld om de contributie van een sportclub of creatieve lessen te betalen. Deze kinderen missen allerlei ervaringen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Sport en cultuur helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Meer dan 1000 kinderen geholpen

In de afgelopen jaren kon het Jeugdfonds gemiddeld 1000 kinderen uit onze gemeenten laten sporten of aan cultuur laten doen. Voor deze kinderen is de contributie of het lesgeld voldaan.

De komende jaren zal het aantal gezinnen met financiële problemen toenemen vanwege de economische crisis, die ontstaan is als gevolg van de coronacrisis. Meer gezinnen zullen ondersteuning van het Jeugdfonds nodig hebben om hun kinderen ta laten sporten of cultuurlessen te laten volgen.

Contact met het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught is mogelijk via Carmen Nijssen (coördinator), tel. 06-15642732, e-mail: shertogenbosch@jeugdfondssportencultuur.nl

Website: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/s-hertogenbosch-vught/

 

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.