nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Amsterdam pagina

Amsterdam | 7 mei 2020

Elk kind een zwemdiploma

Naar het zwembad bij een kinderfeestje of een duik in de Amstel met vriendjes tijdens een hete zomerdag. Zwemmen is leuk en gezond, maar het is wel belangrijk dat elk kind daarook aan mee kan doen. Bovendien, in een waterrijke stad als Amsterdam is zwemvaardigheid van belang voor de veiligheid van kinderen. JFSA vergoedt al enkele jaren lessen voor diploma zwemmen en heeft in 2019 de werkwijze hiervan flink aangepast.

Met de veranderingen die door zijn gevoerd, wordt het behalen van een zwemdiploma als uitgangspunt genomen en niet één jaar zwemmen. De diploma’s A, B en C worden vergoed tegen een vast bedrag per diploma, met diploma garantie vanuit de aanbieder en aanwezigheidsvoorwaarden voor de ouders. Dat er veel behoefte is onder ouders en kinderen blijkt:het aantal aanvragen voor diploma zwemmen steeg van 1074 in 2014 naar 3904 in 2019.

De Amsterdamse zwemaanbieders zijn dragende kracht

Om al deze kinderen een kans te geven hun diploma te behalen, is draagkracht bij het Amsterdamse zwemaanbod van groot belang. In het Noorderparkbad trekt Ria van der Laan-Webeling al jaren de kar om alles in goede banen te leiden. “Bij ons komen wekelijks honderden kinderen zwemmen. Dat kost veel tijd en aandacht, maar we zetten met zijn allen de schouders eronder. De nieuwe werkwijze is voor ons team ook aanleiding om te kijken hoe we nog efficiënter kunnen werken. Elk kind moet natuurlijk gewoon een diploma kunnen halen en het geeft me ook absoluut voldoening als dat lukt.”

Wij waarderen het zeer hoe drijvende krachten als Ria en collega’s van 30 andere zwembaden, -verenigingen en -scholen zich dagelijks inspannen ten bate van de zwemvaardigheid van Amsterdamse kinderen.

Lees meer:Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.