nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 1 juni 2021

Cultuur@Cruyffcourts Schiedam

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland heeft de handen in een geslagen met Teamplayers. Bij Teamplayers werken studenten van diverse Haagse sportopleidingen samen aan projecten voor organisaties. Dit jaar helpt een team het Jeugdfonds Sport & Cultuur kinderen die opgroeien in armoede meedoen met sport en cultuur. Een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen verschillende organisaties en domeinen, en van de verbinding tussen werkveld en onderwijs.

In 2019 groeide 1 op de 13 kinderen in Nederland op in een huishouden met een laag inkomen (CBS). Voor hen is meedoen met sport en cultuur niet vanzelfsprekend. Ze krijgen het niet altijd mee in de opvoeding, of er is geen geld voor contributie, lesgeld of attributen. Toch bieden sport en cultuur juist deze kinderen veel kansen. Het helpt hen zich sociaal, fysiek en emotioneel te ontwikkelen en is een uitlaatklep. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur draagt hieraan bij door voor kinderen die opgroeien in armoede lesgeld, contributie of benodigde spullen te betalen. Zo kunnen ze toch meedoen met sportieve of culturele activiteiten. Het fonds gaf in 2019 68.946 kinderen de kans mee te doen met sport en bewegen, en 12.989 kinderen konden meedoen met cultuur, zoals dansen, muziek maken of schilderen.

Teamplayers: een helpende hand

Ook een groep Teamplayers helpt mee om deze kinderen te laten meedoen met sport, bewegen en cultuur. Teamplayers zijn studenten van diverse opleidingen die samen één jaar aan een projectopdracht voor een organisatie werken. Het gaat om hbo-studenten van Sportkunde en HALO (Haagse Hogeschool) en mbo-studenten van Sport en bewegen (ROC Mondriaan Delft, locatie Sportcampus). Eén van de projecten in 2020-2021 is in opdracht van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-HollandTeam Sportservice Zuid-Holland doet daarbij de uitvoering voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.

Clinics op het Cruyff Court

Deze Teamplayers werken toe naar het klapstuk: een fysiek evenement. Vier weken lang, in juni 2021, zijn op het Cruyff Court in Schiedam allerlei clinics van lokale aanbieders. Daarbij ligt de focus op cultuuraanbod. De studenten organiseren clinics, zoals een hiphopgroep, graffitikunst en een dj-clinic. Op deze manier brengt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland sport, bewegen en cultuur echt naar de wijk. Wanneer een kind een activiteit leuk vindt, worden stappen ondernomen. Is er geen geld voor contributie, lesgeld of spullen? Dan wordt de link met het Jeugdfonds gelegd!


Kortom: Kom samen met je vrienden gratis meedoen aan onze vette workshops. Doe mee aan een superleuke Hiphop dansles, leer foto’s maken als een professionele fotograaf, maak je eigen meesterwerk met beeldende kunst of laat je coolste trucs zien bij het circus.

Lijkt dit jou ook super vet? Dan zien we je elke donderdag in juni van 14:30 uur tot 16:30 uur op het Cruyff Court aan de ter Parkweg in Schiedam! Dit is het programma:  

  • Toffe foto`s maken met fotografie
  • Dansen met hiphop010
  • Nieuwe skills ontdekken met circusactiviteiten
  • Creatief bezig zijn met beeldende kunst 

Het gaat dus om 4 weken lang gratis meedoen op donderdag 3 juni, 10 juni, 17 juni en 24 juni van 14:30 uur tot 16:30 uur.  

Inschrijven hoeft niet. Je moet alleen maar naar het Cruyff Court komen. Ben jij erbij?
Tip: Op 10 juni komt straatvoetballer en ambassadeur van het Jeugdfonds Nasser el Jackson een Streetfootball show geven!  

Ga voor meer informatie naar: https://cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/schiedam/ Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.