nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 12 november 2020

Buurvrouw & Buurvrouw over ‘Mag ik weer meedoen’

Het duo ‘Buurvrouw & Buurvrouw’ maakte een item over het Jeugdfonds Sport & Cultuur, naar aanleiding van de campagne ‘Mag ik straks weer meedoen’. Om hulp vragen als je het financieel moeilijk hebt is niet altijd makkelijk. Het duo Monique Wielink & Astrid Onderwater probeert dit taboe te doorbreken. Helaas groeit de armoede in Nederland. Steeds meer gezinnen komen financieel in de problemen door de coronacrisis. Dan is het fijn te weten dat je kunt aankloppen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds betaalt voor deze gezinnen de contributie en/of attributen. Zodat ook deze kinderen kunnen sporten of een creatieve activiteit kunnen doen. 

Over ‘Buurvrouw & Buurvrouw’

Monique van Wielink, is intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. ´Ik ben intermediair geworden omdat ik vind dat het inkomen van ouders niet bepalend mag zijn voor de ontwikkeling van een kind. Sporten of een culturele activiteiten zijn zo vormend, daar zet ik me volop voor in’. Lees hier meer over Monique.

Samen met Astrid Onderwater vormt zij het duo Buurvrouw & Buurvrouw. Zowel Monique als Astrid werken daarnaast als trainingsacteur / trainer en coach. Als duo maken zij theater voor het bedrijfsleven en non profit organisaties om lastige zaken bespreekbaar te maken.

De kracht van de Buurvrouwen is dat ze zeggen wat de aanwezigen wel denken, maar vaak niet durven uit te spreken. Op deze manier maken ze de weg vrij om lastige thema´s op een theatrale en luchtige manier bespreekbaar te maken zonder dat het de diepte mist. Buurvrouw & Buurvrouw bieden scenes op maat en switchen met alle gemak van Buurvrouw naar gespreksleider.

‘Mag ik weer meedoen’

Voor een rijk land als Nederland leven er al jaren veel te veel kinderen en jongeren in armere gezinnen. Nu veel bedrijven bezuinigen en omvallen, zal de werkloosheid en daarmee ook de armoede in ons land alleen maar toenemen. Kinderen mogen daar niet de dupe van worden en daarom roepen wij gezinnen op om zich bij ons te melden. We moeten sport en cultuur mogelijk blijven maken voor deze kinderen. Want meedoen=Meer kansen!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.