nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 17 juni 2021

Ambassadeur Danielle Schel te gast bij basisschool KlimOp in Zwaag

Vrijdag 11 juni was cabaretière Danielle Schel te gast bij basisschool KlimOp in Zwaag. Tijdens een landelijke campagne van het Jeugdfonds Sport & Cultuur konden klassen zich opgeven voor een Meet & Greet met een ambassadeur. Klas 7/8 van KlimOp was de gelukkige winnaar.

Het hemd van het lijf

Voorafgaand aan de meet & greet stuurde Danielle een video boodschap naar de klas, waarin ze de kinderen vroeg om alvast wat vragen te verzamelen. Dat heeft ze geweten: de kinderen vroegen Danielle het hemd van het lijf. De klas oefent momenteel voor de eindfilm ‘Rampenkamp’. Tijdens de meet & greet speelden ze een aantal scenes uit de film na. Danielle had wat handige acteer tips die de kinderen meteen in de praktijk konden brengen Ook zongen ze een lied samen uit de film. De kinderen waren super enthousiast en heel blij met alle tips.

Elk Kind Kan

De Meet & Greet is onderdeel van de campagne ‘Elk Kind Kan!’. Daarin maakte het Jeugdfonds Sport & Cultuur de afgelopen maanden duidelijk dat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur. Geldzorgen hoeven geen drempel te zijn voor ouders. De campagne maakt leerkrachten, gymdocenten en andere medewerkers in het basisonderwijs bewust van de hulp die het fonds kan bieden.

Intermediair

“Ik werd door een collega op de actie ‘Elk kind Kan’ bij het Jeugdfonds gewezen”, vertelt Irene Graaf, lerares klas 7/8. “Door verschillende redenen kunnen kinderen niet meedoen aan sport of cultuur. En dat is zo zonde. Mijn collega heeft zich inmiddels ook aangemeld als Intermediair van het Jeugdfonds. Zodat wij zelf ook kinderen kunnen aanmelden en er zo  weer meer kinderen aan sport of cultuur kunnen doen.”

Toename van armoede

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Dat betekent dat ook steeds meer ouders het lidmaatschap van de sportclubs en cultuurlessen van hun kinderen niet meer kunnen betalen. En dat terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële stress juist zoveel baat hebben bij een uitlaatklep. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord Holland zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen blijven doen.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.