nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 5 juli 2022

Jeugdfonds Sport & Cultuur goed doel drie Jumbo supermarkten

Jeugdfonds Sport & Cultuur goed doel drie Jumbo supermarkten

Ook dit jaar zijn er weer Jumbo Supermarkten in de Bossche regio waar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught het goede doel is bij de emballageretour. Het gaat om Jumbo De Rompertpassage in Den Bosch, Jumbo Harry Coppensstraat in Rosmalen en Jumbo Vughtse Hart in Vught. Klanten kunnen hun bonnetje met statiegeld schenken aan het Jeugdfonds in verschillende periodes in juli en augustus.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is hét goede doel van Team Jumbo-Visma, de gecombineerde wieler- en schaatsploeg. Het is de ploeg van de schaatsers Thomas Krol, Antoinette de Jong en Kai Verbij. Tot het wielerteam van Jumbo-Visma behoren Wout van Aert, Primoz Roglic en Steven Kruiswijk. Ook Marianne maakt deel uit van Team Jumbo-Visma.

Alle kinderen doen mee!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught betaalt contributie of lesgeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om aan sport en cultuur te doen. In sommige gevallen worden ook materialen betaald, zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

In de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught groeien 3.200 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. Daardoor is er te weinig geld om de contributie van een sportclub of creatieve lessen te betalen. Deze kinderen missen allerlei ervaringen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

 

Meer dan 1000 kinderen geholpen

In de afgelopen jaren kon het Jeugdfonds gemiddeld 1000 kinderen uit onze gemeenten laten sporten of aan cultuur laten doen. Voor deze kinderen is de contributie of het lesgeld voldaan.

Contact met het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught is mogelijk via Carmen Nijssen (coördinator), tel. 06-15642732, e-mail: shertogenbosch@jeugdfondssportencultuur.nl Website: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/s-hertogenbosch-vught/Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.