nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 11 januari 2021

7922 kinderen kregen een kans

Maar liefst 7.922 Zuid-Hollandse kinderen en jongeren hebben in 2020 kunnen voetballen, judoën, streetdancen, naar zwem- of theaterles kunnen gaan of iets anders aan sport en cultuur kunnen doen dankzij een bijdrage van het fonds. Omdat er thuis te weinig geld is, betalen wij voor deze kinderen de contributie of het lesgeld en eventuele attributen. Zo kunnen ze tóch mee doen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. In Nederland groeit ongeveer 1 op de 11 kinderen op in een gezin met geldzorgen. En door de coronacrisis zijn dit er steeds meer.

Intermediairs

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt met intermediairs; professionals die betrokken zijn bij het gezin. Bijvoorbeeld de juf of meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of een medewerker van het sociaal wijkteam. Omdat zij de gezinnen vaak al kennen, doen zij een aanvraag en kan het kind binnen enkele weken starten met sporten of het volgen van lessen bij een culturele instelling. Zonder deze intermediairs staan deze kinderen en jongeren langs de zijlijn. Daarom willen wij al onze intermediairs bedanken. Jullie maken het verschil!

Wat kan een  gemeente doen?

In Nederland groeien nog veel meer kinderen op in armoede, namelijk 2 á 3 kinderen per klas. En door de coronacrisis worden dit er steeds meer. De verwachting is dat veel mensen hun baan zullen kwijt raken en in armoede terecht zullen komen, waaronder een groot aantal ouders. Om tweedeling te voorkomen en kinderen vaardigheden mee te geven waar ze ook in hun latere leven iets aan hebben, is het van het grootste belang dat ook de groeiende groep kinderen en jongeren uit minimagezinnen kan (blijven) meedoen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt er via een beproefde methode voor dat alle kinderen en jongeren mee kunnen doen en streeft naar een inclusieve samenleving.

Aansluiten als gemeente

Benieuwd naar wat het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland heeft bereikt in 2020? Bekijk de factsheet:

Factsheet – Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland 2020Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.