Tiësto

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Ereburger van Breda

Verwest groeide op in Tuinzigt en legde in Breda de basis voor zijn fenomenale dj-carrière. Met zijn pakkende muziek en uitbundige optredens is hij tot op de dag van vandaag een grote inspiratiebron voor vele andere nieuwe én bekende dj’s. Deze verdiensten zorgden ervoor dat Tijs Verwest in maart 2017 werd benoemd als Ereburger van Breda. Tijdens het uitreiken van de erepenning noemde burgemeester Depla Tijs Verwest een ‘echte ambassadeur van de stad, die Breda op de kaart heeft gezet’.

Paul Depla: “Tijs Verwest draagt een bijzondere eretitel, dat kunnen maar weinig mensen zeggen. Die titel met trots in ontvangst nemen is een; het ereburgerschap op een manier inzetten waarop je ook echt iets terug doet voor de stad is een tweede. Tijs draagt door deze gift bij aan de kansen en dromen van een groot aantal Bredase kinderen. Dat doet hij op een wijze die bij hem past.”

Kans voor getalenteerde jongeren

Tiësto weet als geen ander hoe belangrijk het is om je op jonge leeftijd te focussen op je hobby, talent of passie. Met een deel van de opbrengsten van zijn optreden tijdens Breda Live op 8 juli 2022 steunt Tiësto het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. Het Jeugdfonds zet zich nu in voor kinderen tot 18 jaar die geen financiële middelen hebben om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten. Dankzij Tiësto kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda zo’n 160 aanvragen van jongeren tussen de 18 en 21 jaar goedkeuren. Kinderen die nu vaak noodgedwongen moeten stoppen, omdat er simpelweg geen geld is om door te gaan met hun passie of talentontwikkeling. Deze donatie maakt het voor de jongeren mogelijk om hun contributie, lesgeld en materiaal te betalen.

Tijs Verwest (Tiësto): “Hoewel ik tegenwoordig niet vaak meer in Breda ben, voelt het altijd als thuiskomen zodra ik de Grote Kerk zie. Breda heeft een bijzonder plekje in mijn hart. Ik groeide op aan de Laurierstraat in Tuinzigt en ontdekte hier mijn passie voor muziek. Ik ben blij dat ik op deze manier Bredase jongeren ondersteun om hun talent te ontwikkelen en heb zin om weer als vanouds een Bredaas feestje te bouwen op 8 juli.”

Kijk hier voor meer informatie.

DJ Tiesto, Tijs Verwest overhandigd een cheque aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda
Foto: Joyce van Belkom

 

 

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.