Onze mensen

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 15 juli 2021

Onze mensen

Tommes Krullaars: ‘Sport en cultuur verbindt. Het is een taal die iedereen spreekt.’

Tommes Krullaars, eigenaar van consultancy bureau AllChiefs, is sinds begin dit jaar bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland. Het Jeugdfonds zet zich in voor kinderen waar thuis niet genoeg geld is om mee te kunnen doen aan sport en/of cultuur. Voor deze kinderen betaalt het Jeugdfonds de contributie, zodat elk kind mee kan doen.

Bestuurslid TommesTommes is 49 jaar oud, woonachtig in Scheveningen, getrouwd, trotse vader van twee dochters en een zoon, handbal fan en groot muziekliefhebber. Daarnaast heeft Tommes een eigen bedrijf, een adviesbureau, gevestigd in Rotterdam. Daar behandelt hij grote veranderingen bij bedrijven, waar meerdere disciplines voor nodig zijn, zowel de financiële kant, de operationele kant en de menselijk kant. “Ik zit zelf de afgelopen 12 jaar vooral aan de ‘mens’ kant als adviseur bij bedrijven.” vertelt Tommes.

De betekenis van sport en cultuur

Tommes weet maar al te goed wat voor moois sport en cultuur een kind kan brengen. Op zijn 5e begon hij met handballen en vanaf zijn 7e speelt hij met veel plezier trompet. Jaren later leerde hij zelfs zijn vrouw kennen op de handbalvereniging, en ook een aantal van zijn beste vrienden heeft hij er ontmoet. Zijn kinderen zijn ook gaan handballen en fanatiek met sport bezig. Binnen de handbalvereniging heeft hij tot zo’n tien jaar geleden altijd een actieve rol gehad, zo heeft hij training gegeven en is hij bestuurslid en voorzitter van de club geweest.

Waarom ben je bestuurslid geworden?

“Ik zag dat er een plek vrij was gekomen in het bestuur, en aangezien de jongste nu gaat studeren vond ik het tijd voor iets nieuws. Mijn kinderen hebben altijd veel gehad aan sport en ik vind dat ik mij hard kan maken om zoveel mogelijk kinderen dezelfde beleving te geven. Dus vandaar dat ik contact heb opgenomen. En daar ben ik heel blij mee. Ik vind het een heel mooi doel.”

Zoveel mogelijk kinderen deel  laten nemen

Hij hoopt als bestuurslid zijn steentje bij te kunnen dragen om zoveel mogelijk kinderen deel te laten nemen aan sport en cultuur. “Maar specifiek wil ik mij gaan richten op hoe krijgen we meer mensen uit het bedrijfsleven geïnteresseerd in dit goede doel? En hoe gaan we zorgen dat zij dit goede doel steunen in de brede zin van het woord. Hoe kunnen we meer financieringsbronnen vinden om mooie projecten te realiseren en tegelijkertijd de bekendheid van het Jeugdfonds te vergroten. Daar wil ik mij voor gaan inzetten en dat past ook goed bij mij.”

Sport en cultuur verbindt. Het is een taal die iedereen spreekt

Sport en cultuur verbindt

Tommes vertelt: “Sport en cultuur verbindt. Het is een taal die iedereen spreekt. In sport en cultuur komen zoveel verschillende mensen bij elkaar. Mensen uit verschillende lagen, mensen met verschillende (culture) achtergronden, mensen met verschillende interesses. En dat maakt het mooi. Sport en cultuur brengt een stukje ritme in je leven, geeft je ontzettend veel plezier en daagt je uit om doelen te stellen. Of je nu de beste wilt worden, een wedstrijd wilt winnen of meedoet voor je gezondheid. Vaak moet je onbewust samenwerken om die doelen te bereiken. Als veel mensen samen sporten en muziek maken dan wordt de maatschappij een stukje mooier én leuker. “

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.