Ambassadeurs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 6 april 2021

Ambassadeurs

Sharon Doorson: ‘Sport en cultuur zijn een uitlaatklep voor kinderen’

Sharon Doorson is een Nederlandse zangeres. Ze is onder andere bekend van Popstars, The Voice of Holland en Dance Dance Dance. Sinds een paar maanden heeft zij haar eigen zangschool in Almere: TalentCrib! Met deze zangschool wil ze jongeren laten inzien dat ze alles kunnen bereiken wat ze maar willen, als ze maar in hun eigen talent durven te geloven.

Foto: Alvin de Brabander

Sharon Doorson begon al vroeg met dansen en zingen. “Voor mij als kind heeft zingen heel veel betekend. Bij mij thuis was het heel erg belangrijk dat mijn broertje en ik onszelf konden ontwikkelen. Mijn ouders zijn daar ook altijd heel druk mee bezig geweest. Bij mij kwam altijd naar voren dat ik heel graag wilde dansen. Ik zat op jazzballet, op klassiek ballet en op musicalles. Juist omdat ik zoveel heb gedanst, kwam ik op een gegeven moment in aanraking met zangles en kwam ik erachter dat dat was wat ik voor de rest van mijn leven wilde doen. Ik ben mijn ouders heel erg dankbaar dat ze mij daar altijd in hebben gesteund.”

Elk kind moet gelijke kansen krijgen

Sinds kort is Sharon Doorson ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. “Ik heb al jaren de ambitie om de kennis over zang en performance, die ik tijdens mijn carrière heb opgedaan, over te dragen aan een nieuwe generatie.” Er zijn heel veel gezinnen die het niet zo breed hebben en sport of cultuur simpelweg niet kunnen betalen. “Daar heb ik een zwak voor. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen gelijke kansen hebben en dat iedereen zijn talenten kan ontwikkelen. Dat ik daar op mijn manier met muziek aan kan bijdragen, dat vind ik heel fijn. Als ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere hoop ik steeds meer mensen bekend te maken met het fonds, zodat alle kinderen gelijke kansen hebben.”

Sport en cultuur geeft kinderen een uitlaatklep

Sharon vindt het belangrijk dat kinderen een uitlaatklep hebben, zeker nu tijdens de coronacrisis. “Kinderen moeten het gevoel hebben dat ze ergens goed in kunnen zijn, dat ze zich kunnen ontwikkelen in een bepaalde sport of cultuur.” Een uitlaatklep en zichzelf verder ontwikkelen, dat is wat het Jeugdfonds kinderen kan brengen. “Het geeft kinderen een positieve kijk op de toekomst en zorgt ervoor dat kinderen dingen kunnen doen waar ze gelukkig en blij van worden. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en het zorgt ervoor dat kinderen erachter komen waar hun interesses liggen.”

Wat Sharon graag aan kinderen mee zou willen geven, is dat ze altijd in zichzelf moeten geloven. “Iedereen heeft een talent. Of je nou heel goed kunt zingen, kunt dansen, kunt voetballen of kunt klussen, dat maakt niet uit. Alles is een talent. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt je bij het ontdekken van jouw talenten.”

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.