Ambassadeurs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg pagina

Limburg | 15 september 2021

Ambassadeurs

Sjeng Schalken: ‘Van sporten leer je winnen en verliezen’

Voormalig proftennisser Sjeng Schalken is ambassadeur van Jeugdfonds Sport Limburg. Hij is onlosmakelijk verbonden met het Nederlandse tennis. Hij drong drie achtereenvolgende jaren door tot de kwartfinales van Wimbledon en heeft in zijn carrière menige toptienspeler het vuur na aan de schenen gelegd.

Sjeng is nog altijd druk bezig in de sport. Hij heeft zijn eigen kledinglijn Sjeng Sports en geeft regelmatig tennistraining op professioneel niveau. In dat drukke schema maakt Sjeng ook nog tijd voor zijn ambassadeurschap van Jeugdfonds Sport Limburg. “Ik vind dit het mooiste fonds dat er is.” 

Samen sporten vormt je karakter

“Alle kinderen moeten kunnen sporten. Samen sporten vormt je karakter. Je leert winnen en verliezen. Beide zijn nuttig voor je ontwikkeling. Niet alleen als sporter, maar vooral als persoon. Juist voor kinderen uit arme gezinnen is het belangrijk dat ze niet in een sociaal isolement terechtkomen. Deel uitmaken van een sportclub maakt hen weerbaarder en sterker.” 

Het Jeugdfonds Sport heb ik in de loop der jaren leren kennen als een solide organisatie. Hier werken mensen die bekwaam zijn en echt alles eruit willen halen wat mogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat iedere cent die binnenkomt, optimaal besteed wordt. En iedere minuut die ik als ambassadeur erin mag steken, is een minuut goed besteed.” 

Sporten is een manier om je hoofd leeg te krijgen

De coronacrisis heeft er bij iedereen ingehakt het afgelopen jaar. Maar Sjeng telt zijn zegeningen. “Het mes is net langs ons gevallen. Tennissen mocht, met beperkingen natuurlijk, doorgaan. Mijn dochters doen aan paardrijden; ook dat kon gewoon. Dus wat dat betreft had ons gezin nog een uitlaatklep. Sporten is een manier om je hoofd leeg te krijgen. Dat bevrijdende gevoel gun je toch iedereen?”

Dus Sjeng, jij tennist ook nog steeds fanatiek? “Natuurlijk. Als ik dat niet doe, word ik stijf en dikker, haha.”

Meer over tennis via het Jeugdfonds

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.