Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Heb je geen geld? Maar wil je kind graag sporten? Of op dansles, muziekles, zwemles of iets anders? Wij betalen de club! We helpen ook als er spullen nodig zijn zoals sportkleding of dansschoenen.

Voor ouders

Wil je dat wij de club van je kind betalen? Dan kan je twee dingen doen:

  1. Vraag hulp om een aanvraag te doen. Bijvoorbeeld aan de juf of meester, of iemand van sociaal werk.
  2. Of ga naar kieseenclub.nl en vul het formulier in.

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.

Informatie voor intermediairs

Zo help je een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan muziek, voetbal, dans, turnen, theater, kickboksen, beeldende kunst of zwemles kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen.

De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg helpen. Wij betalen de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Ben je al intermediair?
Dan kun je hier inloggen.

Intermediair worden?
Je kunt intermediair worden voor het Jeugdfonds als je:

  • professioneel betrokken bent bij het kind en het kind gedurende de looptijd van de aanvraag kan volgen;
  • je het kind/gezin kent en op de hoogte bent van de (financiële) thuissituatie.

Intermediair word je door je bij ons aan te melden.

Meer informatie
Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Kim Wijnants en Maartje van de Nobelen
E-mailadres: limburg@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 - 50904504 Helpdesk: Mandy Florax
Aanwezig: maandag, dinsdagochtend, woensdag en vrijdag

Donaties op: NL50RABO0134734580
KvK nummer: 12055503
RSIN nummer: 813636425


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden


Doneer of kom in actie!

Ga naar het actieplatform

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Venlo

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Provincie Limburg

Het nieuwe coalitieprogramma van de Provincie Limburg ‘elke Limburger telt’ spreekt boekdelen. De Provincie Limburg investeert in samen leven en bestaanszekerheid en beschouwt het als een plicht om de ongelijkheid aan te pakken. Samen met de gemeenten, maatschappelijke instellingen en bedrijfsleven de randvoorwaarden creëren om te zorgen voor meer ontplooiingsmogelijkheden. Kwetsbare jonge gezinnen en ouderen, eenzame mensen, mensen die in armoede leven; zij verdienen een collectief vangnet.

De afgelopen 20 jaar heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg dan ook mogen rekenen op een ondersteuning van de Provincie Limburg.

Limburgse gemeenten

De Limburgse gemeenten steunen het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg structureel met een jaarlijkse financiële bijdrage. Op deze manier steunen de gemeenten de missie van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg.

Huis voor de Sport Limburg

Dé provinciale sportorganisatie.

Zoveel mogelijk Limburgers aan het bewegen krijgen én houden. Met dat doel werd Huis voor de Sport Limburg in 2002 opgericht. In de loop der jaren is het Huis voor de Sport Limburg uitgegroeid tot dé kennis-, advies-, en netwerkorganisatie op het gebied van sport, bewegen en gezondheid in Limburg.

Huis voor de Sport Limburg ondersteunt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg omdat alle kinderen moeten kunnen Meedoen aan sport en bewegen in de Provincie Limburg.

Huis voor de Kunsten Limburg

Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt met zijn kennis, kunde en netwerk de amateurkunsten, het erfgoed en de professionele kunsten. Huis voor de Kunsten Limburg verbindt netwerken en helpt om vragen te beantwoorden.

Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg omdat alle kinderen moeten kunnen Meedoen aan cultuur in de Provincie Limburg.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld biedt ondersteuning op het gebied van onderwijs & welzijn voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur zitten samen met Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job in het samenwerkingsverband ‘Samen voor alle Kinderen’.

Samenwerking op het gebied van armoedebestrijding zorgt ervoor dat er meer kinderen bereikt worden met een breed pakket aan voorzieningen

Arriva

Tijdens je reis kom je Arriva in 10 van de 12 provincies in Nederland tegen. Arriva heeft zo’n 1.500 bussen op de weg rijden en rijdt met 164 treinen op trajecten in het noorden, oosten en in Limburg. Bij Arriva werken 5.500 enthousiaste medewerkers die dag in dag uit klaar staan om reizigers een goede reis te bieden!

Arriva rijdt in de provincie Limburg alle regionale bussen en treinen. Je herkent Arriva materieel aan de blauw-witte kleur. Naast de bussen en treinen kom je ook Arriva Deelfietsen tegen.

Arriva investeert ook in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast de Meedoen Pas voor mensen met een kleine beurs, waarmee Arriva het reizen met het OV voor iedereen toegankelijk maakt, ondersteunt Arriva als maatschappelijk partner het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg.

Donateurs

De Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur is een publiek/privaat fonds. De basis wordt gelegd door gemeentelijke middelen aangevuld met middelen van private fondsen, sponsors en donateurs.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een Erkend Goed Doel. Wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden gecontroleerd door toezichthouder CBF.

Elke bijdrage, groot of klein, is van harte welkom. Wij hebben de ANBI-status, dat betekent dat giften aftrekbaar zijn van de belasting.

Kom in actie!

Wil je in actie komen voor ons, eventueel samen met je klasgenoten, vrienden of collega’s? Maak een actie aan op ons actieplatform en deel jouw actie!

Bestuur

Birgit op de Laak (Voorzitter), Nicolle van Lith (Secretaris), Guido Gilissen (Penningmeester), Marlon Lichtleitner (Lid), Nico Plitscher (Lid), Ton Bongers (Lid), Frans Perey (Lid)

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.