Ambassadeurs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 19 april 2021

Ambassadeurs

Shary-An: “Elk kind verdient een podium!”

Shary-An is zangeres, muzikant en de nieuwe ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland. Ze is opgegroeid in Den Haag, en muziek maken staat centraal bij haar en haar familie. In 2011 schopte Shary-An het tot de halve finale van het bekende muziekprogramma The Voice of Holland en sindsdien bracht zij meerdere singles uit en twee albums.

Shary-An komt uit een groot gezin, en weet hoe het is om op te groeien in een huis waar ouders niet genoeg geld hebben voor sport- en/of cultuurlessen. Hierdoor weet ze hoe belangrijk het is voor kinderen om wel die kans te krijgen, en daar werkt Shary-An graag aan mee. Voor haar is het namelijk simpel, ieder kind verdient een podium. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Ieder kind verdient dezelfde start en kansen als leeftijdsgenootjes. Voor Shary-An is het belangrijk dat kinderen mee kunnen doen met de grote groep, en dat ze het gevoel hebben dat ze ergens bij horen.

Plezier

Als kind volgde Shary-An via een stichting musical- en zanglessen. Tijdens deze lessen ontdekte ze hoe belangrijk muziek voor een kind kan zijn. “Een podium biedt ieder kind de kans om zich te ontplooien, ontwikkelen en om onder leeftijdgenootjes te zijn”. Thuis was iedereen met muziek bezig, veel tantes en nichtjes zongen ook. Juist het plezier wat ze aan zingen beleefde staat Shary-An nog goed bij van vroeger.

Achteraf denk ik: Ik had dus toch.

Omgeving

Zelf heeft Shary-An na haar studie een tijdje voor de klas gestaan. Ook werken een aantal vrienden in het onderwijs. Hierdoor weet ze dat er nog veel gezinnen zijn waarvan de kinderen niet mee kunnen doen met de sport of cultuurlessen, omdat er thuis te weinig geld voor is.  “Als kind wist ik niet dat het Jeugdfonds bestond, en nu achteraf denk ik: ‘ik had dus toch.’ Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen afweet van de mogelijkheden van het Jeugdfonds. Ieder kind moet namelijk mee kunnen doen”. Juist door de corona crisis realiseert Shary-An zich steeds meer hoe belangrijk sport en cultuur voor haar is. Beide kunnen nu niet, en ze mist het. “Sport en cultuur is gewoon wie ik ben- en wat ik doe!”

Haar missie

In de rol van ambassadeur wil Shary-An een bijdrage leveren aan de missie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. “Ik hoop dat het Jeugdfonds dit jaar nog meer kinderen kan helpen. Vroeger hadden wij het thuis niet breed. Hierdoor heb ik bepaalde dingen niet kunnen doen die ik wel wilde doen. Op dit moment zijn er nog steeds gezinnen waarvan de kinderen niet meekunnen doen. Deze gezinnen moeten weten dat het Jeugdfonds bestaat, zodat deze kinderen ook een kans krijgen op sport en cultuur.”

Muziek maken, sporten of dansen doe je niet alleen, dat doe je samen. Wil jouw kind ook meedoen? 

Mijn kind wil meedoen!

Help jij mee?

Wil jij ook dat ieder kind een kans krijgt op sport en cultuur? Met jouw steun kunnen nóg meer kinderen meedoen!

Ik help met een donatie

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.