Onze mensen

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 26 januari 2022

Onze mensen

Penningmeester Hans-Paul Visser: ‘Ik wil graag een actieve bijdrage leveren aan de idealen van het Jeugdfonds’

Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland heeft een nieuwe penningmeester. Hans-Paul Visser uit Renkum is al jaren actief in sport en cultuur en zet zich graag in om te zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen.

Penningmeester Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland Hans-Paul VisserVertel eens iets over jezelf?
Ik ben 57 jaar en woon in Renkum samen met Marijke. Ik heb drie volwassen dochters die inmiddels allemaal het huis uit zijn. Tot 1 juli 2019 heb ik als fiscaal jurist gewerkt. Ik heb toen een heel bewuste keuze gemaakt om ook een deel van mijn werkzaam leven te besteden aan maatschappelijk betrokken organisaties. Naast het Jeugdfonds ben ik werkzaam bij Vluchtelingenwerk, MFC Doelum in Renkum, Stichting Ubomi Obutsha Nederland en ben ik bij nog andere organisaties betrokken.

Doe je zelf aan sport en cultuur?
In ons gezin zijn wij altijd met sport en cultuur bezig geweest. Op dit moment is het voornamelijk hardlopen en fietsen. Daarnaast heb ik met een aantal vrienden wekelijks zangles. Het grappige is dat ik deze activiteiten vaak weer heb gecombineerd met bestuursfuncties. Ik ben 11 jaar penningmeester van de tennisclub geweest waar ons gezin lid van was en ik heb 12 jaar in het bestuur gezeten van cultureel educatiecentrum ’t Venster (gemeente Renkum en Wageningen) waar mijn dochters muziekles hadden.

We zijn blij dat je ons komt versterken, waarom wil je je inzetten in het bestuur van het Jeugdfonds?
Misschien wel juist vanuit onze eigen gezinservaring weet ik hoe belangrijk sporten en culturele vorming voor de opvoeding is. Dat is wat je elk kind in onze maatschappij zou gunnen. Ik vind het heel leuk dat ik op deze manier een actieve bijdrage kan leveren aan de idealen van het Jeugdfonds. Dat is voor mij het voornaamste. De functie van penningmeester is voor mij gelet op mijn belangstelling, achtergrond en ervaring het meest vertrouwd.

Waarom is het Jeugdfonds zo belangrijk?
Ik ben van mening dat het Jeugdfonds een hele belangrijke bijdrage levert om er voor te zorgen dat alle kinderen, ook die kinderen die het minder hebben, mee kunnen doen aan sport- en cultuuractiviteiten. Het is niet alleen goed voor de vorming, maar je voorkomt daarmee ook dat kinderen in een sociaal isolement komen.

Wat zou je tegen ouders met een beperkt budget willen zeggen?
Maak gebruik van de mogelijkheden van het Jeugdfonds. Je kunt je kind hier zoveel mee geven!

Wat is je wens voor de toekomst?
Je hoopt dat uiteindelijk fondsen als het Jeugdfonds niet meer nodig zijn omdat welvaart wat eerlijker is verdeeld. Dan kunnen alle kinderen vanuit hun eigen positie deelnemen aan sport en cultuur. Tot die tijd hoop ik dat wij een goede bijdrage aan dit doel kunnen leveren.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.