Gezinnen

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 13 april 2023

Gezinnen

Katty volgt gelijktijdig met haar dochters zwemles

Bijna 13 jaar geleden verhuisde Katty vanuit Peru naar Nederland. Katty is 28 jaar en is moeder van twee dochters: Nina (7) en Rosa (5). Nina en Rosa hebben allebei zwemles via het Jeugdfonds. Dinsdagmiddagen zijn voor het drietal bijzondere momenten. Elke dinsdag zwemmen Katty, Nina en Rosa namelijk in opeenvolgende lessen in zwembad Basalt in Delft. Dit doen zij bij zwemschool ‘de Toekomst’. In Peru heeft Katty nooit zwemles gehad zoals haar dochters in Nederland en daarom heeft ze besloten om, net als hen, ook voor haar A diploma te gaan.

Voor de kinderen

Katty is werkzaam als helpende binnen de zorg en heeft een passie voor het helpen van anderen. Toen dochter Nina op zwemles ging betaalde ze de lessen zelf, maar toen haar andere dochter Rosa ook ging zwemmen merkte ze al gauw dat het lastiger werd om de zwemlessen te kunnen betalen. Via een kennis werd ze getipt over het Jeugdfonds en via een intermediair is ze met het Jeugdfonds in aanraking gekomen.

“Het vraagt misschien wat moed om iets dergelijks aan te vragen, maar hiervoor moet je geen schaamte hebben. Het is goed voor je kinderen”. Katty hoopt dan ook dat ze, door haar verhaal te vertellen, alleenstaande ouders of gezinnen die het minder breed hebben, kan inspireren. Katty geeft aan dankbaar te zijn. “Uiteindelijk draait het hier om de ontwikkeling van je kinderen”. Haar twee dochters kunnen niet wachten om, na het behalen van hun zwemdiploma, een andere sport te gaan beoefenen met behulp van het Jeugdfonds.

Vooruitkijken

Nina is erg blij tijdens haar zwemlessen en geeft aan dat ze nog een beetje moet oefenen voordat ze haar A diploma heeft. Daarna wil Nina gaan turnen. “Het zit gewoon in mijn bloed, oma is vroeger turnkampioen geweest”. Ze kan niet wachten om een proefles te mogen doen. Rosa wil na het behalen van haar diploma graag op taekwondo. “Ik denk dat taekwondo heel goed gaat zijn om al haar energie in kwijt te kunnen. Ook denk ik dat je van de lessen en de sport je lichaam leert te beheersen” zegt Katty.

‘Heel fijn zwembad met veel aandacht’

Katty is enorm blij met zwemschool de Toekomst en zwembad Basalt in Delft. Ze geeft aan het belangrijk te vinden dat ze mee kan wanneer haar dochters willen zwemmen. Daarnaast kunnen ze zichzelf nu ook redden, mocht dit nodig zijn. Nu rest er nog één vraag: Wie haalt als eerste haar zwemdiploma? Voor Katty is daar geen twijfel over mogelijk “Nina gaat als eerste haar A diploma halen!”.

Zwemles via het Jeugdfonds

Het Jeugdfonds zet zich in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport, cultuur en zwemles. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die op de hoogte is van de situatie van een gezin Dat kan een leerkracht, buurtsportcoach of professioneel hulpverlener zijn. Het Jeugdfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuurvereniging en in sommige gevallen ook voor de benodigde attributen.

Meer informatie over het zwemles via het Jeugdfonds

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.