Gezinnen

18 januari 2019

Gezinnen

Mitchell: in the spotlights!

De Helmondse Mitchell (15) zit in het 3e jaar van de MAVO. En daarna? Sportleraar worden, een eigen sportschool starten of…het theater in. Mitchell werkt er hard voor. Twee keer per week gaat hij naar stijldansen en iedere zaterdag is hij te vinden in de Topklas van de RTL Musicalacademie in Den Bosch. Het gezin gaat door een moeilijke periode, Mitchell’s moeder overleed in de zomer van 2018. Dansen en zingen helpt Mitchell zich te uiten. De ontmoeting met singer/songwriter en ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Miss Montreal zorgde voor een stroomversnelling.

“Mitchell is geen prater,” zegt Theo over zijn zoon. “Daarom vind ik het zo fijn dat hij een uitlaatklep heeft in het dansen en zingen.” Mitchell begon op zijn 7e al met stijldansen, geen voor de hand liggende keus voor een klein jongetje. “Mijn zus zat op stijldansen,” vertelt Mitchell. “Ik ging een keer kijken en vond het meteen heel leuk. Ik hou van bewegen en vond het er mooi uitzien. Ik train zo’n zes uur per week voor stijldansen, doe mee aan wedstrijden en op zaterdag ben ik bijna de hele dag op de musicalschool.”

Vader Theo steunt zijn zoon volop. “Mijn andere zoon en dochter zijn volwassen en doen hun eigen dingen. Ik kan er dus volop voor Mitchell zijn. Zo probeer ik altijd mee te gaan naar wedstrijden. Dat is niet altijd gemakkelijk want ik draai ploegendiensten. Maar meestal lukt het wel.” Behalve het plezier in het dansen heeft Mitchell dankzij de stijldans en musicallessen ook een hechte vriendenclub. “Zij weten ook van mijn moeder en dat helpt me. Ik kan gewoon mezelf zijn. Het is niet gemakkelijk voor me om mijn emoties te uiten maar in het dansen en zingen kan ik veel kwijt. Dat helpt me echt.”

Mama was erbij

De moeder van Mitchell was dol op stijldansen en musical en apetrots op haar dansende en zingende zoon. “Mijn moeder is voordat ze overleed nog naar een voorstelling komen kijken,” vertelt Mitchell. “Ze lag in het ziekenhuis maar met hulp van Stichting Ambulance Wens werd ze per ambulance met papa en oma naar Almere gebracht om de voorstelling te zien.” Theo is er nog steeds van onder de indruk: “Het was geweldig zoals de musicalschool en Ambulance Wens het geregeld hebben. Zo bijzonder.”

Alle beetjes helpen

Lessen volgen, trainen, naar wedstrijden gaan. En niet te vergeten de danskleding voor de wedstrijden. Mitchell laat de kleding zien: een pak voor algemeen stijldansen en een pak voor Latin. Theo: “Met die kleding doet hij wel een paar jaar, het zijn vooral de schoenen die duur zijn. De kleding, lessen en reiskosten, dat telt wel aan, oma sponsort regelmatig en het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt bij de lessen. Alle beetjes helpen. Ondanks dat we het niet breed hebben, wil ik de kinderen graag zoveel mogelijk kansen geven.”

In the spotlight!

Najaar 2018 werd Mitchell aan ambassadeur Sanne Hans, aka Miss Montreal, gekoppeld voor een fotoshoot voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Van het een kwam het ander en in oktober stond hij naast Sanne op het podium tijdens Festyland en zaten ze op 7 november samen aan tafel bij RTL Late Night om te vertellen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur. “Ik kende Miss Montreal natuurlijk al van de radio en zo,” zegt Mitchell. “Het verbaasde me dat ik gevraagd werd voor de fotoshoot maar ik wilde  natuurlijk graag meedoen! De foto werd op het podium gemaakt vóór een optreden van Sanne. En toen vroeg ze me tijdens het optreden ook nog op het podium! Blijkbaar had RTL Late Night dat opgepikt want een week later zaten we aan tafel.

Sanne is zo aardig, we mochten ook naar Bierpop komen, daar kregen we echt een VIP behandeling.” Theo: “Sanne vroeg aan Mitchell wat hij het liefste deed. Toen ze hoorde dat hij graag zingt, nodigde ze hem uit om tijdens de komende theatertour ook samen iets te zingen. Dat gaat in april in Eindhoven gebeuren.” “Ik vind het wel spannend, maar gelukkig heb ik al veel ervaring met optreden,” lacht Mitchell.

Ook vader Theo maakt nu dingen mee die hij niet had kunnen bedenken. “Ik gun het hem zo, ik zet alles op alles om hem te steunen en overal bij te zijn. En eerlijk gezegd vind ik het zelf ook prachtig. Zijn moeder had dit ook fantastisch gevonden. Als Mitchell dit niet gehad had, had hij zich in zijn schulp teruggetrokken. Dan had hij alleen maar op zijn kamer gezeten. Dankzij het dansen en musical heeft hij een hechte vriendenkring en maakt bijzondere dingen mee.”

Lees meer verhalen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.