Ambassadeurs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 13 juni 2024

Ambassadeurs

Mariska Beijer: ’Met hulp van een sportfonds heb ik de absolute top bereikt, ik gun ieder kind zo’n geweldige kans.’

Mariska Beijer is professioneel rolstoelbasketbalster en met het Nederlands team huidig Europees-, Wereld- en Paralympisch Kampioen! Een ongekende prestatie. Daarnaast is ze afgestudeerd in Marketing en werkt ze als zzp-er voor o.a. stichting BEN om de beeldvorming van rolstoelbasketbal te verbeteren in Nederland.

Sinds 2010 is Mariska verhuisd naar Gelderland om voltijd te kunnen trainen en daarin heeft ze de weg naar de topsport meer dan ooit gevonden. Ik hoop er als ambassadeur aan bij te dragen dat de drempel voor ouders lager wordt om (financiële) hulp te vragen bij Jeugdfonds Sport en Cultuur. Door deze stap te zetten bied je je kind een geweldige kans.

Uitgegroeid tot sportief, sociaal en gelukkig mens

Als kind groeide ik op in een gebroken gezin, mijn ouders scheidde al op jonge leeftijd. We konden rondkomen, maar om het benzinegeld te betalen om mij naar trainen te brengen, was mijn moeder afhankelijk van het Sportfonds uit Den Helder. Dankzij dit steuntje in de rug ben ik uiteindelijk uitgegroeid tot een sportief, sociaal en gelukkig mens.

Sport is zoveel meer dan alleen bewegen

Sport geeft toegang tot sociale contacten. Op een sportveld leer je hoe je om moet gaan met mensen, hoe je om moet gaan met tegenslagen, maar ook hoe het voelt om te overwinnen. Sport is zoveel meer dan bewegen.

Iedereen moet kunnen sporten. Dit moet niet afhankelijk zijn van je ouders of dat zij de sportles kunnen betalen of dat je geen vervoer hebt. Daarom vind ik het werk dat Jeugdfonds Sport en Cultuur doet zo belangrijk. Dankzij het lokale contact kunnen ze de jeugd helpen waar dat nodig is.

Ik wil dan ook tegen ouders zeggen dat ik snap dat de drempel om (financiële) hulp te vragen soms hoog is, maar door toch de stap te zetten bied je je kind een geweldige kans. Er is meer mogelijk dan je wellicht op voorhanden denkt.

Rolmodel voor iedereen met een fysieke beperking

Het is mooi om rolmodel te zijn, zeker als je met een fysieke beperking afhankelijk was van een Sportfonds en daarmee de absolute top hebt bereikt. De mogelijkheden zijn er, maar in sommige gevallen moet je wel hulp krijgen of vragen om op weg te komen.

Die hulp heeft veel dromen van mij uit laten komen. En of ik nog meer dromen heb voor de toekomst? Mijn droom is om zo lang mogelijk de beste te blijven met het Nederlands team. Daarnaast wil ik met zoveel mogelijk mensen rolstoelbasketballen. Dat doe ik door middel van workshops, zodat ze de sport beleven en ik hen kan laten zien hoe gaaf Paralympische sport is. Voor Nederland hoop ik dat er meer kinderen/mensen gaan sporten én dan natuurlijk vooral rolstoelbasketballen. Want dat is uiteraard de allerleukste sport!

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.