Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 22 juni 2023

Lokaal Verhaal

Lokaal aanspreekpunt Jacco Peelen: “Elk kind moet de kans krijgen zich te ontwikkelen via sport en cultuur.”

Elke gemeente die bij het Jeugdfonds is aangesloten heeft een lokaal aanspreekpunt. Die is het eerste aanspreekpunt voor ouders, intermediairs, sportverenigingen, cultuuraanbieders en de gemeente. Wij stellen deze toppers graag aan je voor aan de hand van een aantal korte vragen. Dit keer: Jacco Peelen.

Vertel eens wat over je werk?

Binnen de gemeente Barneveld ben ik o.a. actief als Coördinator Gezonde Leefstijl Akkoord. Als coördinator heb ik een verbindende rol tussen organisaties binnen onderwijs, zorg, sport en welzijn. Doel is om de bestaande initiatieven met elkaar te verbinden en de samenwerking te versterken. Een uitdaging om vanuit het gedachtegoed gezonde leefstijl aan de slag te gaan. De transformatie van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag vormt de rode draad, met een brede kijk op leefstijl. Een gezonde leefstijl raakt namelijk alle terreinen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur sluit aan bij de ambities van het Gezonde Leefstijl Akkoord.

Wat doe je als lokaal aanspreekpunt?

Als lokaal aanspreekpunt zorg ik ervoor dat er voldoende lokale intermediairs zijn en dat deze geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen van het fonds. Daarnaast zorg ik dat de bekendheid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur groeit in de gemeente Barneveld.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Sport en cultuur versterken de lokale samenleving. Sport en cultuur dragen bij aan een persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke samenhang. Elk kind zou de mogelijkheid moeten hebben om mee te doen aan sport en cultuur als onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling en gezonde leefstijl.

Wat hoop jij in jouw gemeente te bereiken met de inzet van het Jeugdfonds?

Dat elk kind dezelfde kansen krijgt. Dat elk kind vaardigheden meekrijgt waar ze ook in hun latere leven iets aan hebben. Het is van groot belang dat ook de groeiende groep kinderen en jongeren uit gezinnen met minder besteedbaar inkomen kan (blijven) meedoen.

Wat is jouw wens voor de toekomst?

Dat elke kind kan deelnemen aan sport en/of cultuur op zijn eigen niveau in een positieve, veilige en uitnodigende omgeving. Een plek waar een kind welkom is en zich kan ontwikkelen.

Heb je een vraag aan Jacco? Stuur hem een mail: J.Peelen@barneveld.nl

 

Overzicht lokale aanspreekpunten in Gelderland>>

 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.