intermediair

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 10 augustus 2020

intermediair

Als andere kinderen praten over sport, moet ieder kind hierover mee kunnen praten.

Joke is Coördinator van Voedselbank Maassluis en Non-Foodbank in Maassluis en is al 3 jaar intermediair bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wij gingen langs en stelde Joke 6 vragen.

1. Hoe kwam je in aanraking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

“Volgens mij heb ik dit drie jaar geleden via de gemeente gehoord en vervolgens zelf contact opgenomen met Linda, coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Sindsdien heb ik mij aangemeld als intermediair en doe ik aanvragen voor alle cliënten die in de bestanden staan van de Voedselbank Maassluis en Non-Foodbank. Wij zijn inmiddels één van de grootste organisaties die veel aanvragen doet binnen gemeente Maassluis.”

2. Waarom ben je intermediair?

“Ik vind het heel belangrijk. Ik wil gewoon dat alle kinderen mee kunnen doen en dat er geen sociale uitsluiting is. Als andere kinderen praten over sport, moet ieder kind hierover mee kunnen praten. Daarnaast leert een kind ook in teamverband te sporten, samen te werken met andere kinderen, waardoor er vriendschappen ontstaan.  Al die facetten bij elkaar zijn belangrijk voor de ontwikkeling voor een kind, naast dat het goed is voor de mentale en fysieke gesteldheid.”

3. Waarom is het Jeugdfonds Sport & Cultuur zo belangrijk?

“Hiermee krijgen kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen ook de mogelijkheid deel te nemen aan het sport- en cultuuraanbod en hiermee te ontdekken wat zij leuk vinden.”

4. Wat is jouw mooiste moment?

“De mooiste momenten zijn wanneer ik achter mijn laptop zit en heerlijk alle namen in kan voeren en hiermee weer een kind kan laten sporten of een cultuuractiviteit laten doen. Ik bewaar de map met alle aanmeldformulieren. Wanneer deze hoger en hoger wordt, word ik nog blijer natuurlijk. Ik haal hier echt voldoening uit, omdat ik hiermee heel veel kinderen de kans heb gegeven om kennis te laten maken met het sport en cultuuraanbod”.

5. Heb je tips voor andere intermediairs?

“Wanneer je medewerkers van het Jeugdfonds Sport & Cultuur laat deelnemen op bijvoorbeeld een belangrijk event of bijeenkomst waar de doelgroep op af komt, trekt dit veel meer aan. Hierdoor zijn de ervaringsdeskundigen op het gebied van het fonds goed zichtbaar voor de doelgroep, kan het fonds optimaal uitgelegd worden aan de hand van promotiemateriaal en kunnen gestelde vragen ook direct beantwoord worden. Er kan dus gelijk op de situatie ingespeeld worden, waardoor de doelgroep zich extra gewaardeerd voelt. Daarnaast is het onderwerp armoede nog steeds een taboe bij gezinnen die een lager inkomen hebben, dus is het belangrijk dat gezinnen weten bij wie zij terecht kunnen. Het liefst één aanspreekpunt, zoals ik ben voor de Voedselbank Maassluis en Non-Foodbank, om het zo laagdrempelig mogelijk te houden voor de ouders.”

6. Wat is je wens voor in de toekomst?

“Zo lekker door blijven gaan en hopen dat wij nog meer kinderen kunnen bereiken in gemeente Maassluis dan wij nu al doen”.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.