Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 8 maart 2021

intermediair
Lokaal Verhaal

Ralf van Beek: “Als kinderen al jong met plezier kunnen sporten, houden ze dat hun latere leven vast”

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van JFSC Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer Ralf van Beek. 

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben onder andere werkzaam als buurtsportcoach sociaal domein voor de gemeente Zutphen, met name gericht op de leeftijd 18+. Sinds de coronapandemie doe ik ook een aantal activiteiten gericht op jeugd & jongeren. Daarnaast werk ik als JOGG-regisseur in de gemeente Ermelo.

Waarom ben je intermediair?

Door mijn eerdere baan bij het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) heb ik ervaren hoe waardevol het voor kinderen is om lid te zijn van een sportvereniging. Juist voor kinderen waarvan ouders er (vaak) de financiële middelen niet voor hebben. Jonge vluchtelingen laten sporten bij een lokale club is een mooi voorbeeld van integratie.

Waarom is het Jeugdfonds zo belangrijk?

Dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan elk kind sporten, ongeacht de situatie waarin (ouders) verkeren. Wat mooi is aan de manier van werken; de financiering komt rechtstreeks terecht bij de sportclub of sportwinkel, waardoor het ook echt hiervoor gebruikt wordt.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Omdat elk kind recht heeft om te sporten! Bewegen, sporten met plezier is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en hun toekomst. Wanneer ze dit van jongs af aan meekrijgen en dit met plezier doen, houden ze dit op latere leeftijd ook makkelijk vast.

Wat is jouw mooiste moment?

Een aantal kinderen van asielzoekerscentra die lid zijn geworden van een reguliere sportclub, en zo onderdeel worden van de maatschappij.

Heb je tips voor andere intermediairs?

Zorg ervoor dat de intermediair die het dichtst bij het kind staat de aanvraag doet. Zo blijven de lijnen het kortst en kan een kind -waar nodig- gemotiveerd blijven worden om naar de sportaanbieder te gaan.

Wat is je wens voor de toekomst?

Dat iedereen, zowel kinderen als volwassenen, de sport kan beoefenen die zij willen. Ongeacht de situatie waarin ze zitten.

Ook intermediair worden? Lees meer en meld je aan:

Word ook intermediair

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.