Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 13 april 2022

Intermediairs

Intermediair Hedwig Reuvekamp: “Het Jeugdfonds schept perspectief voor ouders en kinderen”

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer Hedwig Reuvekamp.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben al vele jaren werkzaam in de gehandicapten zorg. De laatste 15 jaar werk ik volledig ambulant als gezinsondersteuner, en begeleid ouders met het opvoeden en vragen rond de ontwikkeling van hun kind(eren).

Waarom ben je intermediair?

Omdat ik in de meest uiteenlopende gezinnen kom, ervaar en zie ik ook dat ouders door geldproblemen hun kinderen sport en cultuur moeten onthouden. Ook zijn er gemeentes die verwijzen naar het Jeugdfonds, om daar de vergoedingen te vragen. Als intermediair kan ik ouders ondersteunen met een aanvraag. En daarmee geven we kinderen kansen (en ouders geen extra financiële lasten).

Waarom is Jeugdfonds Sport & Cultuur zo belangrijk?

Het schept mogelijkheden, perspectief voor zowel ouders als kinderen. Ouders kunnen met een gerust hart ‘ja’ zeggen, op een vraag van hun kind om te mogen gaan sporten. Ruimte ervaren.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Kinderen kunnen doen waar ze plezier aan beleven, en andere kinderen ontmoeten. Meedoen, net als alle kinderen. Op school bijvoorbeeld kunnen vertellen dat je ook gewonnen hebt met de voetbal, of een mooie uitvoering van een concert hebt gehad. Ze horen erbij! En ze zijn even uit de stress die er soms in gezinnen is. Ook wordt het netwerk van deze kinderen vergroot, en vaak ook van de ouders.

Wat is jouw mooiste moment?

Een ouder die het heel moeilijk vond om ‘geld te vragen’, en dat ik dat voor hem zou kunnen regelen. Na een paar maanden belde hij mij op, om te vertellen dat zijn dochtertje vol trots het A-diploma had behaald.

Heb je tips voor andere intermediairs?

Vooral laagdrempelig blijven aansluiten en wanneer ouders in eerste instantie niet willen (schaamte misschien), dit ook accepteren. Ouders vinden het soms ook moeilijk om te moeten toegeven dat ze (nog meer) afhankelijk zijn…

Wat is je wens voor de toekomst?

Dat het gewoon is en blijft, dat alle kinderen daar plezier mogen ervaren, waar hun hart ligt.

Heb je een vraag aan Hedwig? Mail naar: H.Reuvekamp@zozijn.nl

Word ook intermediair! >>

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.