Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 15 april 2020

Intermediairs

Arzu Binbir: ‘Als kind moet je aan talentontwikkeling doen’

Arzu Binbir is al sinds 2009 medewerker ouderbetrokkenheid op de Da Costa school in Rotterdam en sinds 2012 intermediair voor ons fonds.

Haar school staat in de Afrikaanderwijk en bevindt zich in de Children’s Zone. Hierdoor bieden ze de kinderen 6 uur extra les per week. Deze uren worden voornamelijk ingezet voor extra les in Nederlandse taal en rekenen. Daarnaast om de kinderen op allerlei manieren voor te bereiden op hun latere leven en nu alvast kennis te laten maken met het vervolgonderwijs en de maatschappij. Vanwege het corona virus is de school gesloten. Het contact met de kinderen en ouders is anders. Arzu heeft laagdrempelig contact met ouders als ze hulp nodig hebben bij het thuisonderwijs, dat kan zijn een taalbarrière of een extra steuntje in de rug van ouders en kind. Daarnaast heeft ze een Instagram account geopend met divers (leer)aanbod voor de kinderen.

Ouders begeleiden

“Door de intermediaircampagne en bijbehorende posters is de zichtbaarheid enorm vergroot. Ook is het Jeugdfonds Sport & Cultuur een terugkerend onderwerp in de nieuwsbrief naar ouders van de school. Ik ga in gesprek met ouders en begeleid ze door samen te zoeken en informatie te geven over het cultuur- en sportaanbod. Ouders zijn hier regelmatig mee onbekend. Daarnaast is het belangrijk wat hun kind leuk vindt. Tenslotte is het belangrijk of het aanbod in de wijk aanwezig is, of dat ze er voor moeten reizen en of dat laatste een optie is.”

Talentontwikkeling

“Als kind moet je aan talentontwikkeling doen. Sport, of iets creatiefs. Een naschoolse activiteit, iets wat je voor jezelf hebt waarin je kan groeien en dat het van huis uit gestimuleerd wordt.”

Aanvragen doen

“Het is een kleine moeite om aanvragen te doen voor de kinderen, de gezinnen zijn er enorm mee geholpen. Ik ben blij dat ik ze kan helpen.”

Meer informatie voor intermediairs

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.