Ambassadeurs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg pagina

Limburg | 5 mei 2022

Ambassadeurs

Emma Kok: ‘Zingen is mijn beste vriendin’

Emma Kok heeft net haar eerste single uitgebracht: Laat mij een vlinder zijn. De 14-jarige zangers en winnares van The Voice Kids seizoen 10, is  ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg. Ze vertelt ons waarom.

Emma Kok - ambassadeur Jeugdfonds Cultuur Limburg“Hoi!” roept Emma stralend. Ze heeft alle reden om te stralen. Haar allereerste single heeft in de eerste weken op de streamingplatforms al 82.000 views. In “Laat mij een vlinder zijn”, zingt Emma over haar anders zijn. “Ik heb al van kleins af aan sondevoeding. Daardoor ben ik anders dan andere kinderen. Ik ben niet vrij omdat ik altijd aan die slangetjes vastzit. Ik moet altijd oppassen waar ik loop en kan niets spontaan doen. Daarom droom ik er wel eens van een vlinder te zijn. De slangetjes mogen er twee uurtjes per dag uit. Dan fladder ik alle kanten op!”

Passie

Emma is ambassadeur van het Jeugdfonds. “Misschien wel omdat ik weet hoe het voelt als je niet mee kunt doen. Ik vind het zo belangrijk dat alle kinderen muziek kunnen maken of naar een sportclub kunnen gaan. Het is zo fijn om een grote passie te hebben. Dat helpt je gewoon in je leven. Zingen is zo belangrijk voor me. Ik kan mijn ei erin kwijt, het helpt mij door moeilijke tijden. Het is mijn beste vriendin, een hele grote passie. Ieder kind verdient dat.”

Emma kreeg volop de kans om muziek te maken en haar dromen na te jagen. Muziek maken is vanzelfsprekend in het gezin Kok. Emma’s broer is violist en haar zusje zingt klassiek. “Ik ging eerst ook op vioolles en later op koor. Dat vond ik heel leuk. Van mijn ouders mocht ik toen op zangles. Daar heb ik ontdekt dat ik wilde zingen. Ik houd van veel stijlen maar zing het liefste pop, dat past bij me. Voor corona gaven we regelmatig huisconcertjes. Heel leuk. Ik hoop dat het binnenkort weer kan.”

Dankzij haar deelname aan The Voice is Emma inmiddels een soort BN’er, wat vinden haar vriendinnen en klasgenoten daarvan? Emma giechelt: “Toen ik zei dat ik meedeed aan The Voice waren ze heel enthousiast. En ze hebben ook steeds gekeken. Ze zijn allemaal heel positief. Ik droom van zingen mijn vak te maken, net als Maan. Als ik daaraan denk, voel ik dat ik begin te stralen.”

Discipline

Een professionele carrière krijg je niet cadeau, daar moet je wel wat voor doen. Emma leert op haar zanglessen ook discipline en zich te focussen. “Ik oefen elke dag en heb iedere week zangles,” vertelt Emma. “Als je niet oefent, ga je achteruit”.

Ik ben mijn theatershow aan het voorbereiden, dan moet je goed in conditie zijn. Als ik denk aan die mensen die komen kijken, krijg ik kriebels in mijn buik. Ik wil die mensen niet teleurstellen. Ik zit nu op de Vrije School, hierna wil ik graag naar bijvoorbeeld de Herman Brood Academie. Ik krijg de kans mijn dromen waar te maken en kan me in mijn passie uitleven. Ik wil graag dat andere kinderen dat ook kunnen!”

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.