Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 25 juli 2022

Clubs
Cultuur
Lokaal Verhaal

Magali en Eddy van DanzArte: ‘Dans brengt mensen samen!’

Overal in Gelderland zijn kinderen actief in sport en cultuur met een steuntje in de rug van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook DanzArte Dansschool in Aalten/Dinxperlo draagt het Jeugdfonds een warm hart toe.

DanzArte is in 2012 opgericht door Magali en Eddy Tiemersma. Magali begon op jonge leeftijd met dansen en wist al snel dat zij van haar passie haar beroep wilde maken. Zij volgde een dansopleiding aan de Conservatorio de Arte Rossetti, Buenos Aires Argentinië. En haar droom om een eigen dansschool op te richten heeft ze in Nederland waargemaakt. “Dans is voor ons persoonlijk onmisbaar in het leven en een van de allermooiste dingen die er zijn. Dans is een passie, een sport, een grote liefde, een kunst, een uitlaatklep, een leidraad, iets wat mensen samenbrengt en verbindt.”

Waarom vinden jullie het Jeugdfonds Sport & Cultuur belangrijk?

“Wij willen onze passie voor dans overdragen aan alle kinderen, tieners en volwassenen en daarmee iedereen te laten genieten van elke dans! En we vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans hebben om te kunnen sporten. Dansen is gezond, en leuker als je het samen kan doen. Als er thuis niet genoeg geld is om te sporten, helpt het Jeugdfonds door de contributie te betalen.”

Wat doet dansen met kinderen?

“Kinderen die verlegen onze dansschool binnenkomen en in de loop van de tijd zelfvertrouwen opbouwen. Een meisje dat wat moeilijk contact legt en nu met haar dansvrienden voelt wat echte vriendschap is. Leerlingen die op zoek zijn naar een stukje ontspanning. Even weg uit de schoolboeken en weg van de computerschermen.”

Heb je tips voor andere verenigingen?

Wij besteden aandacht aan het Jeugdfonds via social media, mail, nieuwsbrief en reclame op de dansschool. Wij merken dat veel ouders met een laag inkomen niet zo goed weten wat ze moeten doen. Help je leden dus op weg!”

Danzarte dansschool heeft 2 locaties; in Aalten en in Dinxperlo. Voor meer informatie: www.danzarte.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.