Gemeenten

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 8 november 2021

Gemeenten

Burgemeester Aboutaleb: ‘Sport en cultuur brengen mensen bij elkaar’

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam: “Als je gezond bent en goed in je vel zit, gaat leren ook beter. Een goede reden om te gaan sporten dus. Tijdens het sporten leren kinderen ook veel, zoals in teamverband spelen, spelinzicht en omgaan met regels. Cultuur leert je om creatiever te denken, dat helpt je ook bij taal en rekenen.”

Foto: Marc Nolte

Kinderen laten meedoen aan sport en cultuur kost ook geld. Dat geld is er niet altijd, en daarom is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Misschien schamen ouders zich wel om daarvan gebruik te maken.

“Alle kinderen de kans te geven hun talenten te ontplooien”

“Er is geen enkele reden om je te schamen voor het feit dat je goed moet nadenken over je geld. Ik kan mij voorstellen dat een kapotte wasmachine meer kopzorgen geeft dan de sportclub of muziekles van je kind. Juist daarom bestaat het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Om alle kinderen de kans te geven hun talenten te ontplooien.”

Aboutaleb is ook dichter en poëzieliefhebber. “Voor het schrijven of vertalen van gedichten heb ik helaas weinig tijd. Wel ligt er altijd een dichtbundel op mijn nachtkastje. Het is prettig om voor het slapengaan een mooi gedicht te lezen dat je even op andere gedachten brengt.”

Kunst en cultuur leven in de stad

“In Rotterdam zijn we goed in het organiseren van grote culturele en sportevenementen. Maar het mooist vind ik dat er zo veel actieve sportverenigingen zijn, en dat kunst en cultuur zo leven in de stad. Sport en cultuur brengen mensen bij elkaar en dat geeft je vleugels. Dat gun je ieder kind.”

Dit artikel verscheen eerder in de ‘Kies-een-clubkrant’, een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam. Deze krant werd eind september 2021 als bijlage in De Havenloods huis-aan-huis verspreid in Rotterdam. Lees de krant hier online. 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.