Cultuur

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 15 december 2021

Cultuur

Broederliefde: ‘Praat over je dromen’

De hiphopgroep Broederliefde komt uit Spangen. In 2016 bereikten ze met het album Hard work pays off 2 de eerste plaats in de Album Top 100 en bleven daar maar liefst veertien weken op één staan. Met hun albums We moeten door 2, Broeders en Medaille bereikten ze ook de eerste plaats.

Van voetbal naar muziek

Veel succes dus, maar daar is hard voor gewerkt door de vijf: Emms (Emerson Akachar), Jerr (Jerzy Rocha Livramento), Sjaf (Javiensley Dams), Edson (Edson Cesar) en Mella (Melvin Silberie). ,,We leerden elkaar kennen als voetbalvrienden”, vertellen Jerr en Emms. ,,Onze droom was om profvoetballer te worden. We speelden bij verschillende clubs, maar er was te veel afleiding om de focus te houden. De een kreeg een leuke vriendin, van de ander werd verwacht dat hij een financieel steentje bijdroeg in het gezin, dat soort dingen. Dat zorgde voor te veel druk. Gelukkig vonden we elkaar ook in de muziek, een belangrijke uitlaatklep voor ons. Daar zijn we verder mee gegaan.”

Wat geven jullie ouders en kinderen mee?

,,We zijn nu zelf vader. Van onze eigen jeugd hebben we veel geleerd, en daar hebben we wat aan in de opvoeding van onze kinderen. Onze ouders wilden een beter leven voor ons, maar waren te veel gericht op alleen de schoolvakken. Muziek maken was al gauw herrie, en daar kon je al helemaal niet van leven. Maar wij hebben bewezen dat je met je passie, in ons geval muziek, wel degelijk een boterham kunt verdienen. Daarom vinden we het prachtig dat daar nu wel oog voor is, en er zelfs fondsen zijn om het talent van jonge mensen te ontwikkelen.”

Dat is ook de oproep van Broederliefde aan ouders: ,,Luister naar je kind en geloof in je kind. Vraag wat hun dromen en passies zijn, ontdek hoeveel er tegenwoordig mogelijk is en geef je kind daarvoor de ruimte. Zeg niet te gauw nee, en geef ze vaker een compliment. En tegen kinderen zeggen we: volg je hart en je dromen. En durf daar met je ouders over te praten. Wij durfden dat vroeger niet, maar doe dat wel!”

Poundcake Studio’s

Het Jeugdfonds sprak met Emms en Jerr in de Poundcake Studio’s aan de Westzeedijk, een productiehuis met drie professionele studio’s. Het is ook een ontmoetingsplek waar talenten samen komen om te creëren. Door de indeling van het pand is het mogelijk om in elk hoekje creatief bezig te zijn. Of je nou op de daken van de studio’s aan het schrijven bent of met een gitaar op een lazyboy aan het componeren bent, alles is mogelijk.

Dit artikel verscheen eerder in de ‘Kies-een-clubkrant’, een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam. Deze krant werd eind september 2021 als bijlage in De Havenloods huis-aan-huis verspreid in Rotterdam. Lees de krant hier online

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.