Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 27 juli 2023

bestuur
Lokaal Verhaal

Bestuurslid Dorine van der Bruggen: “Ik wil samen met gemeenten nog meer kinderen bereiken.”

Het bestuur van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland is na het afscheid van Gerard van Balveren weer op sterkte. Dorine van der Bruggen zet zich graag in om te zorgen dat meer kinderen kunnen meedoen. “De hulp van het Jeugdfonds is steeds harder nodig.”

Vertel eens iets over jezelf?

“Ik ben 54 jaar, getrouwd, ik heb een zoon van 20 en een dochter van 23 en woon in Ammerzoden. Mijn hele leven werk ik al in de evenementenorganisatie, eerst bij andere bedrijven, later jarenlang in een bedrijf dat ik samen met een compagnon had en nu als zelfstandige. Ik vind het leuk om bijzondere evenementen en acties te bedenken en uitvoeren, en mensen in mijn netwerk te verbinden. Zo ben ik ook betrokken geraakt bij het Jeugdfonds.”

Waarom ben je bij het bestuur van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland gekomen?

“Eigenlijk werd een beroep gedaan op mijn netwerk om een nieuw bestuurslid te vinden. Maar toen ik hoorde waar het om ging: je inzetten voor kinderen, zorgen dat zij kunnen sporten en aan cultuur kunnen doen, toen ging ik aan! Alles wat ik leuk vind komt bij elkaar, dus dacht ik: misschien is het wel iets voor mezelf. Zo kan ik een klein verschil proberen te maken in de maatschappij.”

Doe je zelf aan sport of cultuur?

“Ik sport al mijn hele leven, ik fiets, padel, probeer hard te lopen, ski heel graag en tennis. Sterker nog: toen in coronatijd de evenementenbranche stilviel, ben ik tennisleraar geworden. Dat was een oude droom van me. Jammer genoeg kreeg ik al snel last van twee tennisarmen en merkte ik dat ik mijn oude werk ook miste. Dus nu ben ik weer volop aan de slag met evenementen, en via het Jeugdfonds verbonden met de sport.”

Wat ga je doen in je nieuwe bestuursfunctie?

“Ik vind veel leuk en denk graag over alles mee. Daarnaast ga ik me richten op contact met de gemeenten. Nog niet alle gemeenten doen mee aan het Jeugdfonds en daar ga ik graag over in gesprek. Want waarom zou een samenwerking tussen gemeente en Jeugdfonds eigenlijk niet kunnen? Belemmeringen zijn er om op te lossen. En we kunnen veel bieden, een makkelijke procedure, een fantastisch netwerk aan intermediairs en allerlei communicatiemiddelen. Dus ik zeg: ‘Let’s go for it!’”

Waarom is het Jeugdfonds belangrijk?

“Sociale contacten zijn belangrijk voor kinderen. Sport en cultuur verbinden, ergens onderdeel van uitmaken verbroedert. En sport is ook nog eens belangrijk voor de gezondheid. Alle kinderen moeten daaraan mee kunnen doen, en in deze dure tijden is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik was al bij een bijeenkomst met intermediairs en daar was schaamte een belangrijk onderwerp. Ouders vinden het lastig zich te melden. Toch roep ik hen op: zoek hulp, desnoods in eerste instantie anoniem. Onze intermediairs zijn dichtbij en toegankelijk en je hoeft niet je hele administratie in te dienen om hulp te krijgen.”

Wat is je wens voor de toekomst?

“Als ik zie hoe de maatschappij zich ontwikkelt en hoe de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt, denk ik niet dat het realistisch is om te hopen dat niemand onze hulp meer nodig heeft. Dus ik wens vooral dat de komende jaren méér gezinnen ons weten te vinden en durven aanspreken, zodat niemand buiten de boot valt.”

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.