In actie!

4 november 2022

In actie!

Gerrit Huisman (Allinq): ’Kansen voor iedereen’

“Het zit in ons DNA. Mensen verbinden, vooruit helpen, kansen geven. We doen graag het juiste.” Gerrit Huisman is directeur HRM van het Harderwijkse bedrijf Allinq. Zij verzorgen het complete traject rond de aanleg van complexe telecominfrastructuur. “We zijn al jaren betrokken bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit doel past goed bij ons. Je kunt misschien beter zeggen: We passen bij elkaar.”

Gerrit Huisman: “Allinq is van origine een familiebedrijf. Met een typische Harderwijkse aanpakkersmentaliteit, een schop in de grond en een enkele graafmachine, werd met plezier en succes de eerste klus geklaard voor de Nederlandse PTT. Dat was dit jaar precies zestig jaar geleden. En die cultuur; het aanpakken, samen de schouders eronder zetten en het familiegevoel is nog steeds aanwezig in de huidige onderneming. Dat maakt het bedrijf best bijzonder. We hebben dit jubileum onlangs groot gevierd en dan voel je op zo’n dag de betrokkenheid en de zorg voor elkaar in alle poriën.”

Een grote familie

De naam zegt het eigenlijk al. All – LinQ; iedereen aan elkaar knopen. De slogan op de website is dan ook: Samen verbinden; nu morgen en daarna. Huisman: “Inmiddels hebben we vestigingen in vier landen en er werken ruim 3.000 mensen voor het bedrijf. En nog steeds voelt het vaak als één grote familie. Het is een hechte groep mensen. Dat zie je ook terug in de activiteiten. Door samen te fietsen, zwemmen, wandelen of zelfs een combinatie van dat alles in een kwart triatlon, werd er door medewerkers, zelfs tijdens de coronaperiode, € 7.500 opgehaald voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. En dit jaar, bij het grote jubileumfeest, mocht het fonds een cheque van € 10.000 in ontvangst nemen.”

Bevorderen welzijn

“Fietsen is bijvoorbeeld zeer populair. Al jaren zijn er diverse fietsgroepen die samen, ook buiten werktijd, sportieve activiteiten ondernemen. In Frankrijk werden al diverse toppen beklommen. Dat deed de groep dan onder de vlag van Allinq. Wij faciliteerden die activiteiten met kleding, trainingen en andere ondersteuning. Het is voor een bedrijf natuurlijk bijzonder dat de werknemers op deze manier de waarden uitdragen. Sportief, gezond leven, samen ergens voor gaan, teambuilden, de uitdaging opzoeken, jezelf een doel stellen; dat onderschrijven wij natuurlijk van harte. Maar uiteraard ook ontspannen en plezier maken met collega´s bevordert het welzijn van onze mensen. En door aan het Jeugdfonds te doneren is de cirkel rond.”

Aansluiten bij waarden

Allinq - We zijn al jaren betrokken bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit doel past goed bij ons. Je kunt misschien beter zeggen We passen bij elkaar.

“Het is logisch voor ons om verder te kijken. Om aandacht te hebben voor de ander. Kansen te creëren. Mensen een zetje in de rug te geven. Die maatschappelijke verantwoordelijkheid vinden wij heel logisch. Dat doen wij al vanaf de start van ons bedrijf. Niet omdat het moet, maar omdat het bij ons hoort. Het zorgen voor elkaar, het helpen van de medemens zit in ons bloed. We geven er niet altijd heel veel ruchtbaarheid aan, maar het hoort erbij. We vinden dat het Jeugdfonds goed aansluit bij onze waarden en idealen. Iedereen moet kunnen sporten of lid kunnen worden van een club, ongeacht de financiële situatie thuis. Naschoolse activiteiten dragen bij aan een gezonde generatie. Kinderen kunnen zo fysiek en mentaal sterker worden. Daar geloven wij in en dragen daar dus dan ook graag ons steentje aan bij.

Allinq’ers vinden het mooi om samen wat sportiefs te ondernemen. Het jaarlijkse volleybaltoernooi, de fietstocht over een van Europa’s bekende bergen, de bedrijvenloop, de drakenbootrace, de spinning- en yogaklassen… Keuze genoeg. Ook de iets minder sportieve Allinq’ers dragen met allerlei activiteiten bij aan de donaties voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo zijn we met z’n allen lekker bezig. Voor onszelf. Voor elkaar. En voor een ander.”

Onderling oplossen

Marco Boerman (business development director Allinq): “Natuurlijk willen we dat alle kinderen kunnen meedoen. Daarom lossen we eventuele problemen, het liefst in stilte, op. Samen met het Jeugdfonds en de gemeente kunnen we zo veel kinderen, en hun gezinnen, helpen.” Marco is voorzitter van een sportclub in de regio. “Diverse kinderen zijn lid van onze vereniging via het Jeugdfonds. Fantastisch dat dat zo kan. En ik ben ook betrokken bij de avondvierdaagse. Natuurlijk zijn er daar ook kinderen voor wie het inschrijfgeld een obstakel is. Dat regelen we. Vanzelfsprekend. Het is zo belangrijk dat kinderen mee kunnen doen met activiteiten, lid kunnen zijn van een club. Dat genereert zelfvertrouwen, geeft energie. Ze horen er dan bij en maken lol met leeftijdsgenoten. Ze zijn dan onderdeel van de groep en dat gun ik ieder kind.”

Wil je zelf ook in actie komen voor het Jeugdfonds? Vind je het belangrijk dat alle kinderen in Nederland ook kunnen wielrennen, boksen, dansen, toneelspelen of voetballen? Start dan een eigen actie! Dat kan alleen, met je collega´s, familie, buren of vrienden. En dat kan van alles zijn… Alle kleine beetjes zijn zeer welkom. Inspiratie nodig? Kijk op mijnjeugdfondsactie.nl.

Meer over Allinq

 

Lees meer verhalen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.