Gezinnen

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 9 juni 2020

Gezinnen

Esther Hans: ‘Alleen, met drie tieners, in de bijstand’

Esther Hans (53) is kunstenares en alleenstaand moeder van drie tieners. ‘We maken al jarenlang gebruik van financiële regelingen in de Zaanstreek. Daardoor kunnen mijn kinderen sporten en cultuurlessen volgen. Ik merk hoe goed dat is voor hun zelfvertrouwen en sociale contacten. En als ouder ben ik daardoor zelf óók in nieuwe, sociale omgevingen terecht gekomen.’

Eshter Hans door Wim Egas, Fotostudio Beemster

Esther Hans, door Wim Egas, Fotostudio Beemster

“Sport en cultuur helpen mijn kinderen in hun (sociale) ontwikkeling buiten school om,” vertelt Esther. “Dat vind ik heel belangrijk! Want actief zijn en iets nieuws leren, vergroot hun kansen. Ze leren zichzelf beter kennen. Je ziet je kinderen daar dan echt in groeien. Ze worden daar echt gelukkiger en zelfstandiger door.”

Stress-verlagend

“Mijn kinderen hebben van alles gedaan. Zoals volleybal, voetbal, theater en zelfs circusles! Deelname aan dat soort activiteiten werkt stress-verlagend. Vooral als kinderen bijvoorbeeld even niet lekker mee kunnen komen op school. Dan is met name sporten een enorme ontlading. Ook omdat ze dan even de tijd hebben voor zichzelf. En dat maakt mij als ouder ook relaxter.”

Heel erg blij mee

“Het is echt fantastisch dat dit soort financiële regelingen er zijn voor minima-gezinnen. Ik ben er heel erg blij mee! We komen hierdoor toch even los van die minima-situatie waarin we weinig extra’s kunnen. Het is ook goed dat het geld door de gemeente of het Jeugdfonds Sport & Cultuur direct wordt overgemaakt naar de sportclubs of cultuuraanbieders. Want de kinderbijslag bijvoorbeeld, gaat in de praktijk vooral op aan noodzakelijke uitgaven voor het levensonderhoud.”

Meer informatie

Kijk op onze pagina met informatie speciaal voor ouders.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.