Bewegen van 0 tot 4 jaar

Bewegen voor peuters en kleuters

Bewegen is goed voor iedereen. Ook voor baby’s, peuters en kleuters. Jong geleerd is oud gedaan! Jong bewegen is een goede basis voor een actief leven. Bewegen draagt bij aan goede motorische en sociale ontwikkeling kleine kinderen. Het is een uitlaatklep, ze kunnen hun energie kwijt en leren vaardigheden als wachten op je beurt en samen te spelen. En natuurlijk helpt bewegen bij het voorkomen van overgewicht.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor baby’s, peuters en kleuters van 0 tot 4 jaar: babyzwemmen, peuterdans, peutergym, of dreumes- en peutervoetbal, tuimeljudo, panasj hockey of de speciale nijntje Beweegdiploma lessen.

Als er thuis geen geld is

Vind jij het belangrijk dat je baby, peuter of kleuter beweegt maar kun je de sportclub of zwemschool niet betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de lessen van jouw peuter of kleuter. Als ouder kun je zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig, bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. De intermediair kan gemakkelijk online een aanvraag voor je indienen.

Zo vraag je een bijdrage aan voor je peuter of kleuter

Lees bij ‘Hoe werkt het?’ hoe je een bijdrage voor de lessen aan kunt vragen:

Hoe werkt het?

nijntje Beweegdiploma

Alle basisonderdelen van bewegen voor peuters en kleuters komen aan bod bij het nijntje Beweegdiploma. Via leuke oefeningen en spelletjes leert een kind op een verantwoorde manier leert bewegen. We werken samen met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en ambassadeur Sanne Wevers om ervoor te zorgen dat alle peuters en kleuters voldoende leren bewegen. Lees meer:

nijntje Beweegdiploma

Accepteer de marketing cookies om deze video te bekijken.

Lees meer“Voor het zesde jaar pikken kinderen heel snel dingen op, vooral als het gaat om motoriek. Dat heeft als voordeel dat er allerlei verbindingen in de hersenen worden aangelegd. Een kind dat regelmatig beweegt, legt stevige verbindingen aan. Geen zandpaadjes maar vijfbaans asfaltwegen.”

Intermediair Trudy Dijkstra

Lees het hele interview

Meer over bewegen voor peuters en kleuters lees je op allesoversport.nl.


Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.