nijntje Beweegdiploma

nijntje Beweegdiploma: beweeg je mee?

Beweging zorgt ervoor dat kinderen lekker in hun vel zitten, vergroot het zelfvertrouwen en de kans is groot dat kinderen later een sportieve levensstijl aannemen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) werken samen om ervoor te zorgen dat alle peuters en kleuters voldoende bewegen via het nijntje Beweegdiploma.

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren en springen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes waardoor een kind op een verantwoorde manier leert bewegen.

Geen geld om de beweeglessen te volgen?

Heb je te weinig geld om je kind de beweeglessen te laten volgen? Wij helpen door de lessen te betalen als er thuis te weinig geld is. Vraag ernaar bij de kinderopvang, speelzaal, school of het wijkteam. Kunnen zij je niet verder helpen? Neem dan contact op met de coördinator van het fonds bij jou in de buurt.

Wil je kind na de beweeglessen turnen, zwemmen, voetballen of op een andere sport? Ook dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld betalen. Leer meer over hoe belangrijk bewegen is voor baby’s, peuters en kleuters.

Sanne Wevers, topturnster en ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur, vertelt in deze video waarom ze het belangrijk vindt dat kinderen bewegen:

Accepteer de marketing cookies om deze video te bekijken.

“Toen ik zelf een jaar of 3 was, was de turnhal een grote speeltuin voor mij en mijn tweelingzus Lieke. Onze liefde voor bewegen en turnen is daar begonnen. Dat gun ik ieder kind.” – Sanne Wevers

Meer over het nijntje Beweegdiploma

Locaties nijntje Beweegdiploma

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.