nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Brabant pagina

Brabant | 27 mei 2020

Zwemkleding voor jongeren

Het COA  (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) heeft in Tilburg twee kleinschalige woonvoorzieningen waar maximaal 2 x 20 jongeren, zowel jongens als meisjes, kunnen verblijven. Dit zijn AMV jongeren (Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen).

Het Jeugdfonds Sport Brabant heeft vouchers gedoneerd aan onze jongeren zodat ze zwemkleding kunnen kopen voor de zwemles.
“Na contact te hebben gelegd met het Jeugdfonds Sport Brabant zijn we samen zwemkleding voor onze jongeren gaan regelen. De medewerker Sport Brabant was erg behulpzaam en het was snel geregeld. We hebben dit ervaren als heel betrokken en prettig. Geweldig dat dit mogelijk is!”

Samen met een aantal mentoren zijn deze jongeren bij een bekende sportwinkelketen in Tilburg zwemkleding gaan halen voor de zwemles. Iedere vrijdag en zaterdag gaan onze jongeren nu naar zwemles in een mooie zwembroek of badpak dankzij het Jeugdfonds Sport Brabant. Zo staat Marit* op de eerste vrijdag in een fel gekleurd zwempak, haren in een knot op haar hoofd, haar eerst drijftechnieken te oefenen. Het is nog wat giebelen en onwennig maar dat zwempak zit fantastisch!

* fictieve naamLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.