nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 5 februari 2018

Zuidplas tekent voor 3 jaar!

 

Zuidplas vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen in de gemeente. Ook kinderen waarbij de ouders het financieel niet breed hebben (tot 120% van het minimuminkomen). Vandaag is een overeenkomst gesloten met Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Leergeld en de gemeente Zuidplas die dat mogelijk maakt. 

Wethouder Rik van Woudenberg: “Fijn dat we zo snel na het vaststellen van de nota armoedebeleid nu deze ondertekening als eerste concrete maatregel hebben kunnen realiseren. Ik roep het lokale maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven op om ook deze fondsen financieel te ondersteunen. Nu gaat het vooral om een gemeentelijke bijdrage, maar door sponsorlopen e.d. kunnen ook anderen hun steentje bijdragen zodat we allemaal mee kunnen (blijven) doen in Zuidplas!”

Meerjarige overeenkomst
De gemeente Zuidplas sloot anderhalf jaar geleden aan bij Jeugdsport- en cultuurfonds. Nu gaat het om een meerjarige continuering tot en met 2020.
De ondertekening vond plaats bij de Muziekschool van MOZart in Nieuwerkerk aan den IJssel, om te benadrukken dat kinderen veelal wel de weg weten te vinden naar de sportclubs en zwemles, maar minder naar cultuur ( muziek en dans).Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.