nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 9 juli 2019

Nina en Eryn sporten met het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wethouder Harriët Westerdijk geeft Nina, Eryn en hun moeder Isabel een cheque van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. (foto: Frank de Roo)

Wethouder Harriët Westerdijk geeft Nina, Eryn en hun moeder Isabel een cheque van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. (foto: Frank de Roo)

Nina is 13 jaar en zit in een team synchroonzwemmers bij ACZ. Ze vertelt trots dat ze vorig jaar nog Nederlands Kampioen werden bij de junioren tot en met 12 jaar. “Het leukste vind ik het zwemmen op muziek. Nu zit ik in het b-team van jeugd tot en met 15 jaar. We trainen 3x per week: op dinsdag, zaterdag en zondag. Ik hoop weer naar het eerste team te kunnen.”

“En, lukt het om dat te combineren met je huiswerk?, vraagt Harriët.

“Ja, ook op school gaat het goed. Vanaf het VMBO ga ik na de vakantie naar de Mavo”, antwoordt Nina. Zus Eryn van 11 zit sinds een jaar op badminton. “Dat is 2x per week, op dinsdag en zaterdag,” vertelt ze.

Sport is belangrijk

Harriët Westerdijk: “Sporten is super belangrijk. Je hebt er echt veel aan. Je hebt discipline nodig om steeds naar de trainingen en wedstrijden te gaan. Je leert plannen, want ook je huiswerk moet af. Ik stond zelf vroeger ook om 6.30 uur op om mijn huiswerk te maken. Dan kon ik ’s middags gaan tennissen. Natuurlijk doe je dat allemaal omdat het heel erg leuk is en je een hoop lol hebt met je team!”

“Als wethouder armoedebeleid wil ik dat alle kinderen kunnen sporten. Daarom doen we mee met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat fonds betaalt voor sport, muziekles en dans als de ouders een lager inkomen hebben.” – Wethouder Harriët Westerdijk

Blij met Jeugdfonds

Moeder Isabel zegt: “Het is veel brengen en halen naar trainingen, maar dat doe je voor je kinderen. Voor allebei betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur mee. Ik daar heel blij mee, want anders kon ik het moeilijk betalen van mijn loon. In september doen we weer een aanvraag voor Eryn.”

Ze gaat verder: “De bijdrage is genoeg voor de badminton van Eryn. Voor het synchroonzwemmen is dat het niet. Dat kost veel geld en omdat Nina aan wedstrijden meedoet, komen daar extra kosten bij. Ik hoor dat we daarvoor misschien nog een bijdrage van stichting Leergeld kunnen krijgen. En een laptop voor het schoolwerk van de meiden. Daar ga ik zeker achteraan.”

Brief Jeugdfonds en Kindpakket

Alle gezinnen met kinderen van 3 tot en met 17 jaar kregen pas een brief van de gemeente Capelle. Daarin staat hoe je geld bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur aanvraagt. Daarbij is de folder Kindpakket mee gestuurd. In die folder staat alles over de hulp en bijdragen die ouders met een klein inkomen kunnen krijgen.

Het motto van de brief: Jeugdfonds en andere regelingen… Vraag ze gewoon aan!

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.