nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne pagina

Hengelo-Borne | 5 maart 2024

Wisseling van de wacht bij het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Hengelo Borne

Na een inspirerende periode van leiderschap sinds de oprichting in 2008, heeft het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Hengelo Borne afscheid genomen van zijn voorzitter en medeoprichter, Harry Rupert. Vanaf de start heeft Harry met tomeloze energie en passie de missie van het fonds uitgedragen: geen kind buitenspel. Het fonds heeft onder zijn voorzitterschap vele kinderen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten, ongeacht hun financiële achtergrond.

Een nieuw hoofdstuk begint

Met de aanvang van het nieuwe jaar, op 1 januari 2024, heeft Ton Tammerveld het stokje overgenomen van Harry Rupert als de nieuwe voorzitter van het Jeugdfonds. De overdracht markeert een nieuw hoofdstuk voor het fonds, met de belofte van voortzetting van het belangrijke werk dat onder Harry’s leiderschap is gestart.

Een waardig afscheid

De afscheidsbijeenkomst voor Harry Rupert, alsook voor Jacqueline Velding, die namens Wijkracht Hengelo de vanaf juli 2022 de secretariële werkzaamheden voor het fonds heeft verricht, vond plaats in “Het Wapen van Hengelo”. Het voltallige bestuur kwam samen om respect en waardering te tonen voor de onvermoeibare inzet en bijdrage van beide sleutelfiguren. Ook twee oud-bestuursleden schoven aan. Jacqueline en Harry werden beide bedankt voor hun diensten met een mooie bos bloemen.

Erkenning en dankbaarheid

Harry Rupert werd verrast met een prachtig kunstwerk, vervaardigd door de Hengelose beeldend houtkunstenaar Semra Heydari, als erkenning voor zijn creatieve en innovatieve bijdrage aan het fonds. Jacqueline Velding ontving een mooie fles rode wijn, als symbool van de warmte en kracht die zij binnen het team heeft gebracht.

Vooruit kijken

Deze wisseling van de wacht is een moment van reflectie op wat er bereikt is en een blik vooruit naar de toekomstige mogelijkheden. Onder leiding van Ton Tammerveld zal het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Hengelo Borne blijven streven naar het bereiken van meer kinderen, zodat zij de kans krijgen om hun sportieve en culturele dromen na te jagen.

In het belang van de gemeenschap in Hengelo en Borne

Het afscheid van Harry Rupert en Jacqueline Velding is zowel een einde als een nieuw begin. Het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur Hengelo Borne blijft toegewijd aan haar missie, ondersteund door de sterke fundering die door Harry Rupert is gelegd. Het avontuur gaat door, met nieuwe energie en voortdurende passie voor het maken van een verschil in de levens van kinderen.

Een impressie van de afscheidsceremonie

 

Doe mee met onze missie

Voel jij je geïnspireerd door ons verhaal en wil je bijdragen aan onze missie om geen kind buitenspel te zetten? Ontdek hoe je kunt helpen door donateur te worden, je als vrijwilliger aan te melden of onze evenementen te steunen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind de kans krijgt om te sporten en cultuur te ervaren.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.