nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Limburg pagina

Limburg | 17 september 2021

Wielrenner Mike Teunissen nieuwe ambassadeur van Jeugdfonds Sport Limburg

Mike Teunissen, renner bij wielerploeg Team Jumbo-Visma wordt ambassadeur van Jeugdfonds Sport Limburg. Samen met de andere Limburgse ambassadeurs van het fonds, Bert van Marwijk, Sjeng Schalken en Luuk Hoiting, zal Mike Teunissen zich inzetten om alle kinderen in Limburg, ongeacht hun financiële thuissituatie, de kans te bieden om plezier te beleven aan sport en bewegen.

“Ik ben heel blij met mijn topsportcarrière,” vertelt Mike. “Maar ik begon mezelf de vraag te stellen: wat kan ik voor iemand anders doen? Super dat ik mijn steentje bij kan dragen aan dit mooie doel in de streek waar ik opgegroeid ben en fietsen zo populair is.”

In Limburg groeien ruim 22.000 kinderen op in gezinnen die leven rondom de armoedegrens. Voor deze gezinnen is een abonnement bij de sportclub te duur. Het Jeugdfonds Sport Limburg helpt door de contributie (deels) te betalen en eventueel de benodigde attributen. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de fietssport meer op de kaart te zetten bij de kinderen die sporten via het Jeugdfonds Sport Limburg.

“Dat gevoel van de wind door je haren, snel bochten nemen, zo hard fietsen als je kunt en winnen. Een gevoel van vrijheid. Zo gaaf. Daarom wil ik kinderen op de fiets krijgen zodat zij dit ook kunnen ervaren.” Aldus Mike Teunissen.

Het Jeugdfonds Sport Limburg ondersteunt momenteel meer dan 5.000 kinderen per jaar door voor deze kinderen de contributie en benodigde sportspullen te betalen. Het fonds wil de komende jaren meer kinderen bereiken en laten meedoen aan sport. Daarvoor zijn ambassadeurs nodig om de naambekendheid, draagvlak en aantal donateurs te vergroten.

Lees het hele interviewLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.