nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 14 mei 2019

WE HERE Heerenveen en WE HERE Fryslân gelanceerd

Vrijdagavond 10 mei heeft de kick off 3×3 City Heerenveen plaatsgevonden in Sportstad Heerenveen. Met de aftrap van het project 3×3 City was dit eveneens het startsein voor de programmeringen ‘WE HERE Heerenveen’ en ‘WE HERE Fryslan’.

In november 2018 is basketballvereniging Dyna’75 te Heerenveen benaderd door de Nederlandse Basketball Bond om 1 van de 16 steden in Nederland te worden met de status van 3×3 City. 3×3 City vormt een onderdeel van het activatieprogramma voor de 3×3 Wereldkampioenschappen juni 2019 Amsterdam. 3×3 is een vorm van basketball (waarbij drie tegen drie op één basket op een half veld wordt gespeeld) die razendsnel aan populariteit wint en die bij de Spelen in Tokyo 2020 voor het eerst op het olympische programma staat.

Basketballvereniging Dyna’75 is gelijk aan de slag gegaan en met dank aan de Nederlandse Basketball Bond, de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en partners als het Jeugdfonds Sport was het afgelopen vrijdag zo ver.

Onder aanwezigheid van o.a. wethouder Zoetendal van de gemeente Heerenveen, de NBB en Herma van Keulen als bestuurslid van het Jeugdfonds Sport hebben de partners de partnerborden ondertekend, zodat vanaf heden de activiteiten kunnen worden gestart. Onderdeel van ‘WE HERE Heerenveen’ is een structureel 3×3 aanbod genereren voor leden van Dyna ’75 en alle andere inwoners van Heerenveen die interesse hebben. In de zomerperiode zal dit zich verplaatsen naar het basketballcourt Heerenveen wat wordt geplaatst in Sportstad Buiten. Ook worden er clinics gegeven voor jeugd in het onderwijs en lage inkomensbuurten. Dit wordt gedaan in samenwerking met Scoren voor gezondheid, welzijnsorganisatie Caleidoscoop en het Jeugdfonds Sport Friesland. Met WE HERE Fryslân wordt de samenwerking gezocht om 3×3 basketball ook in andere Friese steden te activeren en wordt er een 3×3 basketball academy gestart voor iedereen in de provincie Fryslân.

Op de foto: de ondertekening van de partnerborden en de samenwerkende partners van WE HERE Heerenveen en WE HERE FryslanLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.