nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Amsterdam pagina

Amsterdam | 21 september 2020

WattCycling haalt meer dan €8.000 op voor Jeugdfonds Sport & Cultuur 

Zondag 20 september fietsten 45 wielrenners namens WattCycling voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Verdeeld over vier groepen werd maar liefst 200 kilometer afgelegd. De actie heeft meer dan €8000 opgeleverd, waarmee we voor 33 kinderen de contributie kunnen betalen! Met deelnemers uit Amsterdam en omstreken, maar ook uit Utrecht wordt de opbrengst verdeeld onder het Jeugdfonds Sport Amsterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland. 

Het initiatief kwam tot stand na een goed gesprek tussen Levi Heimans, coördinator van het Jeugdfonds Sport Amsterdam, en Erik Landman, één van de eigenaren van WattCycling. In anderhalve maand tijd lukte het WattCycling om 45 enthousiastelingen te strikken voor deze uitdagende tocht en zo in actie te komen voor het goede doel. In voorbereiding ging Levi met deelnemers de weg op om hen klaar te stomen.  

20 september werd een zonovergoten nazomerdag en met de wind in de rug werd koers gezet naar Rotterdam. Met een goed verzorgde lunch bij de WattCycling locatie in 010 en begeleid door wegkaptein van WattCycling, wist iedereen de tocht goed te volbrengen.  

 Levi: “Veel van de deelnemers reden voor het eerst in hun leven meer dan 200 kilometer. Prachtig om deze grensverleggende prestatie te koppelen aan het creëren van sportkansen voor kinderen. Deelnemers en hun achterban hebben onze actie echt onwijs goed gesteund! Koerspetje af voor al deze kanjers!” Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.