nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Brabant pagina

Brabant | 5 september 2019

Waalwijk gestart met C@CC

Kunstencentrum Waalwijk was een van de organisatoren van het project Cultuur@CruyffCourts in Waalwijk. Woensdag 4 september was de eerste van vijf middagen waarop kinderen tot 15 jaar zich kunnen uitleven met sport én creatieve en culturele activiteiten. Graffiti, freestyle voetbal, urban dance en kickboksen: het is er allemaal. Zo’n tachtig kinderen deden woensdag mee op het veld aan de Van Merwedelaan. Straatvoetballer en wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson toonde ter inspriratie zijn skills.

Cultuur@CruyffCourts is een landelijke samenwerking tussen Johan Cruyff Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In Waalwijk worden de activiteiten georganiseerd door buurtsportcoach Erdem Altin, tevens gecertificeerd coach van de Cruyff Foundation, en door Kunstencentrum Waalwijk, ondersteund door GO Waalwijk.

Erdem Altin licht toe: “Met Cultuur@Cruyff willen we kinderen en jongeren toegang geven tot sport en cultuur dichtbij huis. Op vijf woensdagmiddagen (tot en met woensdag 9 oktober) kunnen kinderen op het Cruyff Court aan de Van der Merwedelaan (naast het RKC-stadion) tussen 13.30 en 16.30 uur allerlei sportieve en creatieve activiteiten uitproberen. Dankzij de samenwerking met Kunstencentrum Waalwijk bieden we een superleuk programma aan. Natuurlijk is er voetbal, maar óók kickboksen, urban dance, graffiti, music & play en meer. Bovendien kunnen de kids zich opgeven om op woensdagmiddag 18 september mee te gaan naar de open dag van de Cruyff Foundation in Amsterdam. Daar kunnen ze ook meedoen aan allerlei leuke workshops.”Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.