nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 28 januari 2019

Maak kennis met twee nieuwe bestuursleden

Naar goed gebruik stel ik mij graag voor als nieuw bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Mijn naam is Edward van der Geest, kom uit Nunspeet en ben 53 jaar.

Ik mag zelf graag sporten en bewegen, loop hard, volleybal en fluit soms een korfbalwedstrijd. Wat een voorrecht om zowel individueel als in teamverband lekker bezig te kunnen zijn. Dat gun je iedereen! En dat is juist waar het JFSC voor staat. Cultuur en sport toegankelijk maken voor iedereen! Ook, of misschien wel juist, als het financieel (thuis) wat moeilijker is. Een aantal jaar geleden heeft de gemeente Nunspeet zich dan ook aangesloten bij (de voorloper van) het JFSC en mocht ik, als verantwoordelijk wethouder, de samenwerking bekrachtigen. Steeds meer gemeenten sluiten aan bij dit goede initiatief! Graag wil ik daar dan ook mijn steentje aan bij dragen, nu vanuit het bestuur.

Helpt u/help jij ons mee om cultuur en sport laagdrempelig en toegankelijk te laten zijn voor iedereen?!

 

Mijn naam is Marjon Hoogheid-van Houte (47 jaar oud, getrouwd met Lisco en moeder van Joep en Myrthe). Sinds 18 jaar woon ik in Rivierenland, eerst in de Bommelerwaard en sinds 10 jaar in Culemborg. Sinds mijn negende speel ik cello. Daarnaast roei ik graag op de Lek.

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen de ruimte hebben om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In mijn werk als beleidsadviseur voor een gemeente heb ik veel te maken met het onderwerp opgroeien en armoede. Ik zie het positieve effect als kinderen iets ontdekken waar ze plezier aan beleven en waar ze verder mee kunnen. Het JFSC zie ik als een krachtig instrument dat er echt voor kinderen is. Zeker als dat aansluit bij activiteiten binnen en buiten schooltijd. Ik ga mijn best doen om te zorgen dat het Jeugdfonds zo veel mogelijk kinderen hun talenten kan laten ontwikkelen. Ik heb er zin in!

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.